Home » Byg selv » Guide: Byg en stærk gaming-pc til lavpris
Guide: Byg en stærk gaming-pc til lavpris

Guide: Byg en stærk gaming-pc til lavpris

Share

For under 6.000 kroner kan du selv bygge en klippestærk gaming-pc med den nyeste teknologi. 

For alt for mange af os er den ultimative drømmemaskine udenfor rækkevidde. Hvis penge ikke betyder noget, kan man lave nogle utrolige systemer, men hvad nu, hvis udgiften spiller en rolle? Hvad nu, hvis man ikke har råd til at give over 6000 kroner for kølesystemet alene? Hvad nu, hvis man vil have en maskine, der koster en brøkdel af de drømmemaskiner, vi hvert år finder på, og som ikke desto mindre fungerer fremragende?

Vores prisbillige maskine har til formål at opfylde netop disse behov. En imponerende allroundoplevelse til en brøkdel af de priser, vi normalt jonglerer med på disse sider. Som det fremgår af overskriften, indgår evnen til gaming også i projektet. Betragt den som en konsol, som man kan bruge til både praktiske formål og underholdning. Den er trods alt en pc. Og hvis du har råd til det, kan du bruge dette system som et springbræt til noget, der mere specifikt opfylder dine behov.

En lille bemærkning: Da vi for et år siden byggede en prisbillig maskine, var formålet blandt andet at lave en stærk allieret til virtual reality, og det aspekt finder du ikke i salgsargumenterne for dette års maskine. Det skyldes simpelthen, at VR ikke er helt så stærk en drivkraft, som det tidligere var. Man kan sagtens spille VR på denne maskine, men hvis du tager VR-gaming virkelig seriøst, bør du måske overveje at opgradere grafikkortet

CUP: Intel Pentium G4600 – 670 kr.

Da vi sidste år satte os for at samle en prisbillig maskine, vendte vi os mod AMD for at finde systemets hjerne. Når man tager i betragtning, at vi i år har tildelt os selv en endnu mindre maksimumpris, skal du være tilgivet, hvis du tror, at AMD også denne gang er det oplagte valg. Det er imidlertid Intel, der vinder vores hjerter i denne omgang. Vi har længe haft et svagt punkt for Pentium-mærket, og denne G4600 opfylder et overraskende antal af vores essentielle behov – prisen taget i betragtning.

Se også:  Den komplette guide: Byg din egen pc

Der er meget at vælge imellem i bunden af processormarkedet. Disse chips har imidlertid ikke noget, der får blodet til at rulle hurtigere i årerne. Få kerner og meget lave clockfrekvenser giver en generel computeroplevelse, der virker søvndyssende.

Denne Kaby Lake-chip (quad-thread, to fysiske kerner) lover en fornuftig arbejdsfrekvens på 3,6 GHz og omfatter Intel HD Graphics 630. Der er 3 MB L3-cache og en TDP på 51 W. Vi er naturligvis ikke interesserede i at bruge den integrerede grafik, for vi har fra begyndelsen budgetteret med et diskret grafikkort, men det er altid godt at have en backup, hvis noget går galt.

En vigtig faktor, når man vælger denne chip, er dens indbyggede opgraderingsmuligheder. Det skyldes, at den bruger LGA1151-soklen, og det betyder, at man senere kan installere en Core i5 eller endda en Core i7 og opnå et gevaldigt boost i hastighed. Den omstændighed, at Pentium G4600 understøtter op til 64 GB ddr4-2400-hukommelse giver endnu en mulighed for opgradering.

I øjeblikket satser vi på Pentium-familien til enhver prisbillig maskine. Men det vil næppe vare længe, før vi kan se AMD-APU’er parre Ryzen-hjerner med Vega-muskler, når det gælder om at køre en helt anden slags prisbillig gamingmaskine. Det skal vi nok vende tilbage til, når tiden er inde.

byg-gaming-pc-1

Intel Pentium G4600

GUP: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB ACX 2.0 – 1400 kr.

Der er intet, der slår grafikkort, når det gælder valgmuligheder. Selv hvis du beslutter dig for en bestemt gpu, vil der være flere kort til rådighed, ofte fra det samme firma. Markedet for grafikkort er nu så tætpakket, at nogle få ekstra kroner her og der kan give dig en lidt højere overclock, en mere stilfærdig køler eller mere bling i form af pulserende LED’er. Uanset hvor mange du har, er der et grafikkort, der ligger og venter på dig.

Hvis du skal spare, er udvalget af gpu’er ikke så stort. I det budget, vi har lagt til det grafiske subsystem, ender vi med at skulle vælge mellem Nvidia GeForce GTX 1050 Ti og AMD Radeon RX 560. Den duel vinder Nvidia ret sikkert, fordi 1050 Ti er meget stærkere, og 4 GB-modeller er nemmere at finde end deres RX 560-slægtninge. AMD’s Radeon-serie synes at lide under en fornyet interesse for kryptovaluta, og udvalget er derfor generelt begrænset.

Se også:  Lækker teknik: EK Fluid Gaming 275-AG Vanquish

Det EVGA-kort, vi købte, lover en beskeden overclockfordel i forhold til Nvidias grundspecifikation – med en basisclock på 1.354 MHz mod Nvidias basespecifikation på 1.290 MHz. Nu om dage er basisclock faktisk mindre vigtig end boost, fordi GPU Boost 2.0 automatisk overclocker kortet i forhold til temperaturen. Men denne overclocking går videre endnu med en boostclock på 1.468 MHz i forhold til de foreslåede 1.392 MHz. Køleren med en enkelt ventilator klarer afkølingen af de 768 CUDA-kerner fremragende, og den støjer ikke urimeligt.

De andre fordele ved dette Pascal-kort er dets beskedne format og den omstændighed, at det ikke kræver nogen ekstra strømstik. Det trækker al den nødvendige strøm fra pci-e-stikket. Nvidia anbefaler, at man har en psu på mindst 300 W til et system, der bruger dette kort, og det betyder, at vi har mere end tilstrækkeligt med energi i vores maskine.

byg-gaming-pc-2

EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB ACX 2.0

RAM: atriot Viper 4 Series DDR4-2400 8GB (2x 4GB) – 725 kr

For et år siden ville man have satset på 16 GB ddr4. Men prisen på ram er blevet fordoblet i det seneste år. Da vi her arbejder med et stramt budget, har vi ikke råd til denne stigning, og vi må derfor klare os med mindre.

Når det er sagt, vil vi stadig anbefale mærkevarer, når man køber hukommelse, og Patriot er et firma, der har tjent os godt i mange år. Disse røde og sorte blokke virker fint ved 2.400 MHz med 15-15-15-35-timing. Kølerens ribber rager ikke for højt op over kredsløbet, og de bør derfor heller ikke give problemer med dit valg af cpu-kølemetode.

byg-gaming-pc-3

atriot Viper 4 Series DDR4-2400 8GB (2x 4GB)

 

1 2 3 4 5Næste

TAGS
Byg din egen pc
gaming computer
gaming pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S