Home » Byg selv » Guide: Byg din egen NAS
Guide: Byg din egen NAS

Guide: Byg din egen NAS

Share

Til installationen af OMV brugte vi det platformsuafhængige Etcher (https://etcher.io) til at skrive ISO’er på et USB-drev. Man kan downloade dette ISO fra OMV’s website. Vi fik OMV til at arrangere vores drev som et raid 5-array med en samlet kapacitet på 2 TB og med evnen til at genopbygge sig selv, hvis et af drevene svigter. Hvad angår strømforsyning, faldt valget på en Be Quiet! Pure Power 11, der kan levere en helt unødvendig kapacitet på 650 W. Det skyldes igen, at vi brugte det, der var for hånden, og det kan du også.

1 Fint, lille kabinet

Kabinettet Fractal Design Node 304 er lille, men ideelt udformet. Det kræver lidt fingerfærdighed her og der, men hvis du ikke bruger en afsindig høj køler som vi, er der faktisk masser af plads at arbejde med.

Først skal man fjerne fingerskruerne og forsigtigt trække kabinettets dæksel tilbage, før man løfter det over kabinettet og lægger det et sikkert sted. Dernæst fjerner man de hvide harddiskskuffer, der hver er sikret med to fingerskruer og en almindelig opadvendt skrue. Før du fortsætter, skal du se, hvordan SATA-, ventilator- og ATX-stikkene sidder på bundkortet og tænke over, hvordan du bedst fører kablerne.

Se også:  Tag NAS'en med under armen

Hvis du vil bruge alle tre drevskuffer, skal du tænke dig godt om, fordi det er svært at se for sig, hvor lidt plads der er tilovers, når de er sat på plads. Fjern 149 mm-ventilatoren fra kabinettets bagside – ellers bliver det temmelig besværligt at få bundkortet ind.

2 Køling for alle pengene

Vi valgte at montere cpu’en og køleren, før vi satte bundkortet i kabinettet. Det er som regel den bedste rækkefølge, fordi det kan være akavet at komme til kølerskruerne udefra. Desværre har kombinationen af en stor køler og et lille kabinet gjort livet ret bøvlet på længere sigt.

Node 304 kan rumme kølere på op til 16,5 cm i højden, og vores Hyper 212 er omkring 16 cm. Man er nødt til at fjerne ventilatoren fra køleren før installationen, så den ikke forhindrer adgangen til monteringsskruerne. Afhængig af valget af cpu kan en lang skruetrækker være praktisk, fordi monteringsskruerne kan ende ret tæt på kølerens (heldigvis rillede) hjørner.

Montering i den gamle FM2+-sokkel krævede navnlig lidt mere styrke, end vi brød os om, men det er formentlig nemmere på nyere cpu-sokler. Monter ventilatoren igen, og glem ikke at forbinde den til bundkortet.

Se også:  Her får du et smart lager til alle dine studie-opgaver
3 En lind strøm

Atter engang skulle tingene ske i den rette rækkefølge, men det gjorde livet lidt klaustrofobisk for os i det næste trin. Anbring psu’en, og skru den sikkert på plads. Psu’ens strømstik er udvidet til bagsiden af kabinettet med et godt udformet, retvinklet kabel, der kan løbe ved siden af bundkortet. Hvis din psu’s stik er tæt på kanten, kan det knibe med at få det til at passe.

Lad dig ikke friste til at løse problemet ved at montere psu’en på hovedet – den resulterende opdrift af varm luft i kabinettet (der faktisk fører direkte til harddiskene) vil sandsynligvis forstyrre luftstrømmen. Stikket kan tåle at blive forsigtigt mingeleret, og det kan være en god ide at tilslutte det, før man monterer psu’en. Fjern den centrale bjælke, der indtil for nylig holdt drevbakkerne på plads. Anbring de fire afstandsskruer i hjørnerne, så de er klar til at understøtte vores diminutive bundkort.

TAGS
byg selv
gør det selv
nas

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S