Home » Byg selv » Guide: Byg den vildeste monster-pc
Guide: Byg den vildeste monster-pc

Guide: Byg den vildeste monster-pc

Share

Når det gælder hardware, ville vi meget gerne flytte lidt rundt på sagerne. Det ville være helt suverænt at lægge to RTX Titan-kort i hovedmaskinen og et enkelt RTX 2080 Ti hos vores Core i9-9900K. Vi kunne måske også erstatte RTX Titan med et Asus ROG Poseidon.

Alle disse spørgsmål må vi tage op, når vi næste gang skal konstruere en drømmemaskine …

Konklusion: Lille drøm & store drøm

Det har krævet en hård kamp at få dette projekt til at fungere. Og da vi skulle i gang med at afprøve maskinen, var den ikke meget samarbejdsvillig.

Hovedsystemets bundkort mødte op med et dødt hukommelsesslot plus et par bøjede pins i soklen, hvilket nødvendiggjorde en komplet udskiftning af bundkortet. Og ITX-maskinen ville til at begynde med ikke levere noget skærmsignal. Hvad betyder det i praksis?

Det indebar, at vi var nødt til at tømme hele loopen (ikke ligefrem nemt med et kabinet, der i sig selv vejer 29 kilo plus al den hardware, vi har installeret indeni), skille systemet ad, udskifte den fejlbehæftede hardware og gå i gang igen. Det lagde yderligere to dage til vores samlede byggeperiode. Når man arbejder i magasinbranchen med faste deadlines, er det ikke netop nogen ønskværdig situation.

Imidlertid kom vi igennem alt dette bøvl, og her står vi nu og er parate til at afsløre de strålende benchmarktal. For at sætte maskinen i relief i forhold til et tilsvarende afsindigt supersystem vil vi sammenligne med en drømmemaskine, vi har lavet tidligere. Selvfølgelig halter sammenligningen, navnlig fordi vi har to systemer i denne maskine, mens den fra 2017 kun havde ét.

Se også:  Guide: Kom hurtigt og sikkert i gang med en ny PC

Men herregud: Begge maskiner er omtrent lige dyre, og på det niveau er det ikke muligt at finde sammenlignelige referencemaskiner.
Hvordan falder resultaterne så ud?

Det er inte-ressant at se på hovedsystemet. AMD Threadripper 2990WX rummer i alt 32 kerner og 64 threads. Det er meget, og det kan ikke overraske, at der kun er meget få programmer, som for alvor kan drage nytte af det antal kerner på en desktopplatform.

Bortset fra Cinebench R15 viste ingen af de to andre renderingsbenchmarks nogen signifikante forbedringer i ydelse i forhold til den tidligere Intel Core i9-7900X. Interessant, ikke? Til gengæld forbløffer det, at når begge maskiner bliver overclocket, slår 2990WX faktisk Intel Core i9. Men bortset fra det er det meget vanskeligt at foretage en effektiv sammenligning.

Nok så interessant er det at se, hvor langt vores lille Intel-projekt er kommet. Vores Core i9-9900K tårnede sig op over i9-7900X og var bedre ved singlecore, multicore og x265-kodescorer. Det er vældig imponerende i betragtning af, at en almindelig Intel Core i9-9900K (ikke pre-binned som vores) koster mindre end 10 kerner-giganten.

Se også:  Guide: Byg din egen NAS

Når det gjaldt gaming, leverer de to systemer meget forskellige ydelser. Det Pascal Titan XP SLI-system, vi havde fra 2017, imponerer med sin styrke i 4K-afdelingen. Det slog den enkelte RTX med en anselig margen, men det kunne ikke klare sig imod det dobbelte RTX 2080 Ti-system, vi havde sat i den primære AMD-computer.

Det er værd at bemærke, at i vores AMD-gamingtest havde vi sat Threadripper 2990WX til game-tilstand i Ryzen Master-softwaren, der frakoblede 16 af dens kerner til fordel for en mere strømlinet hukommelsesydelse.

Eftersom begge vores ssd-opsætninger er velkendte, er der ikke meget at rapportere, bortset fra at de fungerer godt, og vores RAID 10 ssd-backup-array på seks gange 2 TB burde kunne holde denne maskine kørende lang tid endnu.

Er vi således fornøjede? Ja og nej. Som altid med sådan et byggeprojekt er der ting, vi gerne ville ændre. Det gælder især chassiset. Hvis vi havde fundet noget, der kunne rumme to ATX-maskiner i fuld størrelse, kunne vi måske have opnået et overlegent resultat.

Det ville have været en langt stærkere løsning, hvis vi havde lagt vores Titan (plus måske endnu et) i Threadripper-projektet og puttet de to Ti’er i en komplet Intel-maskine til vores gamingentusiaster, men den ville også være blevet langt dyrere. Vi har sandelig fået noget at tænke over indtil det næste monstrøse byggeprojekt.

1 2 3 4 5 6Forrige

TAGS
byg selv
computer
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S