Home » Byg selv » Guide: Byg den vildeste monster-pc
Guide: Byg den vildeste monster-pc

Guide: Byg den vildeste monster-pc

Share
8 Kølermodifikationer

Mere boring – denne gang for at flytte den øverste køler til den placering, vi ønsker. Irriterende nok kan man kun anbringe en køler med en diagonal størrelse på 48 cm foroven og kun i én position. Kølerbøjlen passer ikke nogen andre steder, når det gælder en køler på 48 cm.

Det ville sikkert være fint, men en af vores rørføringer (den, der løber fra den øverste gpu til køleren) ville løbe diagonalt, hvis vi gjorde det. Derfor greb vi boremaskinen, udvidede to eksisterende tertiære huller og borede to nye huller, således at vi kunne skubbe den øverste bøjle lidt frem og få den til at passe.

Som du kan se på fotoet forneden, er bøjlen cirka 3 cm fra kan-ten på trods af vores modifikationer. Hvorfor har Corsair udformet det på denne måde? Vi ved det ikke. Det er endnu et af de mange irritationsmomenter, som vi har bemærket i arbejdet med dette kabinet.

9 Rør i rette vinkler

her har vi fået hovedparten af rørføringerne på plads. Eller i hvert fald de tre sværeste. Det er faktisk relativt enkelt at arrangere god væskekøling, så resultatet ser rimeligt ud. Alt, hvad man skal kunne levere, er en bøjning på 90 grader. Når man har styr på det, kan man bruge fittings til at ordne resten.

Tag føringen fra ITX-cpu’en til den nederste gpu: Den kommer ud af cpu’en i en vinkel på 45 grader og går ind i en 90 graders fitting på gpu’en. Det er blot en ret linje med en bøjning på 90 grader.

Og rørføringen fra den samme cpu til reservoiret? 90 grader i den ene ende og 90 grader i den anden. Enkelt. Der er mange professionelle, som holder sig til 90 graders bøjninger – det giver et mere ordentligt resultat, og det er også betydelig nemmere.

10 CPU-kørsler

den færdige loop i al dens herlighed. Den cpu-loop, der går til chassisets bageste del, er i realiteten to 90 graders bøjninger, der gå igennem den samme kabelstrop. På den anden side danner en almindelig G1/4-fitting forbindelse til en Alphacool-fitting og videre til en rørfitting.

Derefter har vi ført bløde rør hele vejen ned gennem chassiets bageste del og ind i en af de forreste kølere. Det sparer tid, og fordi det er bragt af vejen, bør man ikke se meget til det.

Hvis vi i fremtiden skulle opdatere det, kunne vi tilføje en 90 graders fitting, der peger opad, på denne køler. Og dernæst køre et andet stykke rør op til en anden 90 graders fitting, der er sluttet til en bulkhead-forbindelse øverst i kabinettet. Endelig ville vi føre et hårdt rør gennem chassisets bageste del og ind i cpu’en den vej. Det ville tilføje et nyt element og også se vældig godt ud.

Se også:  PC-kølere [STORTEST]: Væk med varmen - op med farten
11 Væske i køleren

vi har igen valgt Mayhems Aurora-kølervæske og har brugt den overdådige røde væske til at understrege systemets udseende. Det krævede henved to liter at fylde anlægget op, hvilket gjorde maskinen endnu tungere. Og det skete ikke uden problemer.

Det drejede sig navnlig om, at strømforsyningen var for voldsom for vores stikkontakter. Psu’en på 1600 W i vores system smadrede ledninger, stik, alt muligt. Til at begynde med anede vi ikke, hvad der foregik. Havde vi en død pumpe? Var der en kortslutning i psu’en? Var kablet tilsluttet rigtigt? Skulle pumpens ventilator-header sluttes til?

Vi brugte en af vores egne maskiner til at kickstarte pumpen. Vi vidste, at den maskine virkede, og derfor gemte vi den bagved (af hensyn til fotografiet) og brugte den til at drive pumpen. Det var en hurtig og enkel måde at diagnosticere problemet på, og derefter fik vi systemet til at køre af egen fri vilje.

12 Mængder af kabler

et sidste billede af skrumlets bagside. Normalt bruger vi ikke megen tid på kabelføring – gerne omkring 20-30 minutter. Men med Drømmemaskinen tog det os to fulde timer at få alle kablerne på plads. Alle 11 ventilatorer skulle sluttes til en ventilatorcontroller, en header og en belysningshub af en eller anden art, og så skulle det hele hægtes sammen.

Corsair var så venlig at vedlægge seks PWM-ventilatorkabler sammen med 1000D-kabinettet plus en ventilatorcontroller, der kunne understøtte seks ventilatorer. Ingen splitterkabler eller noget lignende. Og vi taler om et kabinet, der kan understøtte op til 24 ventilatorer.

Vi måtte dykke ned i skabene og hente så mange Noctua-ventilatorsplitters, vi kunne finde, før vi prøvede at få hoved og hale på dette rod. Hertil kom, at da ssd’erne blev sluttet til, blev det umuligt at åbne den venstre dør her, fordi SATA-kablerne simpelthen ikke er lange nok. I sandhed en anstrengende dag. Du kan også se den sidste rørføring på dette foto. Det kører fra vores Threadripper 2990WX til den forreste køler.

Kamp til stregen

det lader sig ikke skjule, at dette kabinet har sine svagheder. Der knytter sig mange problemer til det, og det kan undre os, at Corsair har tilladt det med sådan et flagskib. Men når det er sagt, må det også med, at kabinettet ser forrygende ud.

Se også:  Guide: Overfør data til en ny pc med gratis software

De forreste glaspaneler, rørføringerne og de udvendige panelers generelle kvalitet er upåklagelig. Man kunne med fordel arbejde på det indre, men alt i alt ser det pokkers godt ud.

Valget af Phanteks til vores væskekøling-udstyr var et interessant skridt væk fra det, vi er vant til. Vi elsker firmaets kabinetter, men det var første gang, vi prøvede dets køling. Der er meget godt og meget skidt at sige om den. Tag for eksempel gpu-bagpladerne – der medfølger 1,5 mm-unbrakoskruer, men ingen unbrakonøgle.

Og i modsætning til de fleste af konkurrenterne er skruerne udelukkende til pynt; der er ingen varmepads eller kontakt med kortets bagside uden for skruehullerne.

En ting, vi elskede, var fittingsene, navnlig de vinklede. Der er på forhånd tilsluttet en kompressionsfitting. Når det gælder EK eller Alphacool, skal man selv tilslutte en klodset kompressionsfitting af den ene eller den anden art. Med Phanteks slipper man for at tilføje den fitting.

Der sidder en slank fitting foroven og en o-ring, og det er det. Det reducerer størrelsen, og det ser mere ordentligt ud. De kan virke klodsede, men det er gennemgående en fornøjelse at arbejde med dem.

Ulempen er, at man ikke kan samle flere vinklede fittings og bruge for eksempel to 90’ere eller to 45’ere til at lave en udvidet 90’er. Bortset fra det var der ikke mange problemer her. Du har måske bemærket, at det kun lykkedes os at få fire blokke hukommelse ind i Zenith Extreme Alpha.

Det skyldtes en for-sinkelse fra Corsairs side, idet firmaet havde glemt at sende det andet sæt til os, indtil vi rykkede for det. Det andet sæt ankom, men desværre først dagen efter fotooptagelserne.

Nu har vi fået byggeelementerne på plads. Hvad kunne vi have gjort anderledes? Ikke ret meget, hvis man ser bort fra at erstatte de bløde rør med hårde og bruge en bulkhead-gennemgang øverst i chassiset. Vi ville måske satse på nogle bedre kabler og en mindre psu til hovedsystemet. 1600 W er en smule overkill og synes ikke at have gjort andet end at volde os problemer.

Hertil kommer, at kabinettet skriger på skræddersyede paneler. Det nederste psu-dæksel er ikke ganske vellykket, hvis vi skal være ærlige. Hvis vi kunne erstatte det med et panel i fuld længde, og gøre noget ved den bageste bundkortbakke, ville tingene hænge meget bedre sammen. Det er måske på tide, at vi kaster os ud i CAD/CAM og får nogle skræddersyede dele ind i projektet. Hvem ved?

TAGS
byg selv
computer
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S