Home » Byg selv » Guide: Byg den vildeste monster-pc
Guide: Byg den vildeste monster-pc

Guide: Byg den vildeste monster-pc

Share

Byggeguide

Trinvis byggeguide: dette er i sandhed en kompleks affære

Tidsforbrug: 20-30 timer

Sværhedsgrad: Ekstrem

1 Dobbelt Systemforberedelse

Denne drømmemaskine er noget ganske særligt, fordi vi samler to komplette systemer i ét supertower-kabinet og under én køleloop. Det er en kompleks affære, men det første, vi skulle gøre, var at forberede begge bundkortene. Det indebar placering af cpu’erne i deres respektive LGA-sokler, installation af hukommelsen og – endnu vigtigere – installation af cpu-blokkene i forvejen.

Phanteks-blokkene er faktisk relativt enkle at placere, idet den eneste betydelige udfordring er, at bagpladen på ITX-kortet kræver, at vi placerer afstandsskruerne korrekt. Bortset fra det skal vi også forholde os til de medfølgende RGB-kabler. De er lidt akavede at få på plads, og hvis vi skal være ærlige, er vi ikke overbeviste om, at de gør den store forskel. Derfor har vi ikke installeret dem (der skal nok komme masser af lys senere).

2 Den første udfordring

et af de største problemer, vi havde med dette kabinet, hidrørte fra den måde, hvorpå ITX-bundkortet skulle passe ind. Eller rettere: ikke passe ind. Der var tydeligvis en konflikt et sted, som forhindrede kortets integrerede I/O-skjold i at komme på plads, så vi kunne placere bundkortet i forhold til afstandsskruerne.

Til sidst måtte vi helt afmontere bagpladen (ingen nem opgave, for det krævede, at vi skruede den bageste I/O-heatsink fra bunden, siderne og toppen, hvorefter vi skulle rykke I/O-pladen ud). Dernæst måtte vi brække nogle clips, fjerne en del af heatsinken og derefter geninstallere hele historien tilbage i systemet, mens PCIe-bøjlen til hovedsystemet foroven var fjernet.

Det var et mareridt og en af de første faldgruber for vores 1000D. Det er frustrerende i betragtning af, at dette er et superkabinet, der ligger i den dyre ende, og er det bedste ITX Z390-bundkort, man kan få.

3 Prøveinstallation af gpu’er

så snart disse trængsler var blevet ryddet af vejen, var tiden inde til at prøveinstallere de gpu’er, vi tidligere havde blokket op. Vores oprindelige tanke var at køre dem på denne tre slots-facon. Imidlertid begyndte det at knibe med pladsen mellem det nederste kort og cpu-blokken i ITX-systemet, og vi kunne se, at vi også var nødt til køre rør dernede. Det virkede mindre og mindre realistisk.

Se også:  Guide: Genopret din pc fra den store katastrofe

Vi prøvede flere kombinationer – installation af ssd’en i midten, omflytning af det hele, fjernelse af ssd’en. Til sidst valgte vi den konfiguration, vi har ved projektets slutning: Vi befolkede begge de primære og sekundære PCIe-slots. Det skulle imidlertid vise sig at give problemer senere hen …

4 Kringlet kølemontage

dette kabinet er stort, og jo mere hardware man tilføjer, desto tungere bliver det. Det er ingen smal sag at flytte rundt med det, og installationen af to kølere på 48 cm plus en på 42 cm i loftet gør ikke sagerne nemmere.

Det egentlige problem her er imidlertid ventilatorerne på grund af det absurde antal kabler, der kræves for at drive og styre LED-ringventilatorerne (to pr. ventilator). Vi havde otte af dem alene i fronten, og derfor måtte vi slå knuder på os selv for at føre kabler til alle de fire ventilatorer tættest på sidepanelet.

Vi endte med at føre dem op mellem de to kølere og lod dem ligge på toppen, men installationen af dem var – selv med bakkerne, der kunne trækkes ud – ikke nogen nem opgave.

5 Titanisk styrke

der er ikke noget så overbevisende som et Titan RTX, der hamrer løs i systemets indre. Og i vores tilfælde var dette det første tidspunkt, hvor vi begyndte at se hele historien vågne til live. Valget af Titan her er en lidt kontroversiel beslutning – det er et udviklerkort, og derfor ville man vente at finde det i den primære maskine.

Kortet er flot, og vi lægger køleren her, så vi for alvor kan få gang i maskinen. Der er ikke meget at rapportere her; denne proces er faktisk en af de få, som blev klaret forholdsvis nemt. Vi måtte dog fjerne kortet igen og igen, når vi skulle udføre arbejde andetsteds i maskineriet.

Se også:  Guide: Din pc vil ikke starte - sådan løser du det
6 Irriterende strømforsyninger

en anden frustration ved 1000D-kabinettet dukker op, når man skal installere psu’erne. Hvis du overvejer at installere i dette chassis, skal du altid, altid, altid installere dine strømforsyninger først. Det lader sig ikke gøre at installere ATX-psu’en uden at fjerne psu-dækslet – plus hvad der måtte være installeret over det.

Niks, man kan ikke installere den fra siden, bagfra, fra noget som helst sted. Det er bestemt ikke nogen god situation. I vores tilfælde måtte vi fjerne Titan-kortet, tage gpu’erne ud, demontere den bageste PCIe-bøjle og fjerne ITX-systemet for at få psu-dækslet ud og til sidst installere psu’en. Anstrengende, for at sige det mildt. Vi fik rig lejlighed til at lufte vores omfattende ordforråd af profaniteter, da det gik op for os, hvad vi skulle igennem.

7 Fittingføring og Reservoirhygge

en ting skal siges til 1000Ds fordel: Det er relativt nemt at montere et EK-reservoir på denne bagplade, for der er masser af huller, hvor man kan placere pumpe/reservoir-kombinationen. Det er også her, vi arbejdede på vores første fittingplaceringer.

Det er også på dette stade, at vi begyndte at tænke på effektiv rørføring, og udfordringen er føringen mellem de to gpu’er til højre. Vi havde her to muligheder. Vi vidste, at vi ville føre den i en kurve, men vi kunne enten holde den kortere mellem de to kort, før kablerne, eller få den til at række længere ud og have kablerne inden for den cirkulære rørføring.

Du vil også bemærke, at vi har fjernet harddiskskuffen under reservoiret. Den er nittet på plads (hvorfor? Det er et high end-kabinet!), og man ikke fjerne den uden at bore den ud. Hvis det lyder irriterende, er det fordi, det er irriterende.

TAGS
byg selv
computer
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S