Home » Byg selv » Guide: Byg den vildeste monster-pc
Guide: Byg den vildeste monster-pc

Guide: Byg den vildeste monster-pc

Share

Den har krævet hårdt slid, og prislisten er hinsides almindelige dødeliges formåen. Men nu er den endelig klar. Drømme-maskinen anno 2019. Se her, hvordan du selv bygger den …

Omsider dukker dårekistelemmet frem af tågen. Dets elegante facon funkler i solskinnet, mens strålerne skinner hen over dets metalliske overflade. Drømme-maskinen anno 2019 er hos os.

Den har krævet hårdt slid, og prislisten er hinsides almindelige dødeliges formåen. Og den tid, vi har brugt på projektet, får ram-latenser til at minde om en gigtplaget snegls færden.

Drømmemaskinen er en kær pligt, en udfordring, som kun magasinets mest lidenskabelige pc-entusiaster vover at tage op. Ikke blot kræver det herkuliske grader af organisation og nidkærhed at skabe denne maskine, det stiller også nærmest uhyrlige krav til deltagernes kreativitet.

Processen med at bygge den, udvikle den og finjustere den kan ændre ens hele personlighed. Den kan ødelægge en; den kan gøre en til et bedre menneske…

Og med disse ord byder vi velkommen til Drømmemaskinen år 2019.

En maskine til 149.425 kroner

Det er hårdt arbejde at beslutte, hvad man skal gøre med et system som dette. I årenes løb har vi arbejdet os igennem enorme kabinetter, separate loops, hårde rør, bløde rør – vi har været igennem det hele.

Dette år har vi imidlertid besluttet at prøve noget, der er lidt anderledes. Noget, vi ikke har prøvet i et stykke tid: en dualsystem-maskine. Netop: To systemer i ét kabinet under ét væskekølet loop og fyldt med noget af den bedste og kvikkeste hardware, vi har kunnet opdrive.

Se også:  Asus ROG G15DH [TEST]: Spil og lir for hele galleriet

1 Et af vores foretrukne hjørner i dette bygge-projekt er det D-hjørne, der forbinder de to gpu’er. Det holdt hårdt og krævede adskillige forsøg, men til sidst klarede vi det takket være et praktisk bæger, som vi havde liggende, og som vi kunne bruge til at bøje røret omkring. Sommetider er man nødt til at tænke kreativt. En anden fiks detalje er, at hjørnet sidder på to drejelige 90 grader-fittings, således at man kan dreje hele stykket uden frygt for at udløse en læk.

2 Vi var nødt til at modificere to dele af dette kabinet for at få det til at gøre, som vi ønskede. Først måtte vi fjerne harddiskskuffen, som var nittet fast, for at kunne montere pumpe/reservoir-kombinationen, hvor vi ville. Dernæst skulle vi flytte den øverste kølerbøjle 1,3 cm hen imod kabinettets side, således at vi kunne line køleren perfekt op med gpu-holderen.

3 Det var en udfordring at montere otte ventilatorer på et kølersystem, fordi hver af dem havde to kabler. Det er ikke så nemt, når man omhyggeligt skal føre hvert ventilatorkabel op imellem de to kølere.

4 Vi siger det ikke tit nok, men det er så vigtigt, at man afprøver sin hardware, før man går i gang med væskekøling. Lad være med at gøre, som vi gjorde, og sige “Øh, det ser rigtigt ud” og derefter bygge hele kølersystemet, fylde loopet og konstatere, at der er vrøvl med delene. Hvis man afmonterer gpu’er og tilføjer vandblokke, bortfalder garantien sandsynligvis.

Se også:  Sådan delidder man sin processor – men hvorfor?

5 Vi har anbragt endnu en LED-lysstrip heroppe – ikke noget fancy, blot ren hvid, til at belyse vores værk. hvis vi skal være ærlige, ville projektet dog nok have haft gavn af endnu en lysstrip forneden. Kabinettet er nemlig så stort, at man er nødt til at bade det i så meget lys som muligt.

AMD-ingredienser
Processor: AMD Threadripper 2990WX
AMD Threadripper 2990WX

AMD Threadripper 2990WX

Det var ikke nemt at vælge den primære processor til denne drømmemaskine. Vi havde to at vælge imellem: Intels 28-kerner Xeon W-3175X og AMD’s 32-kerner Threadripper 2990WX.

Drømmemaskinen bliver ikke hæmmet af økonomiske hensyn, men erfaringen har lært os, at forholdet mellem pris og ydelse er vigtigere end noget andet.

Begge processorer endte meget tæt på hinanden under overclocking, og de sikrede sig begge sejre i en række test. Med tanke på hardwarekompatibilitet, strømforbrug og mest valuta for pengene besluttede vi os for at satse på AMD’s Threadripper 2990WX.

Dette er i realiteten et arbejdsstations-projekt, og kombinationen af 2990WX’s alsidighed med en ulåst arkitektur og en imponerende ydelse gør den til kongen af processorverdenen lige nu, i hvert fald i denne undersektor.

Bundkort: Asus ROG Zenith Extreme Alpha
Asus ROG Zenith Extreme Alpha

Asus ROG Zenith Extreme Alpha

Når man har en processor med 32 kerner, skal man bruge et bundkort, der kan leve op til dens krav. Asus’ oprindelige Zenith Extreme var et mesterværk af teknologisk trolddom, men det var ikke stærkt nok til at håndtere de ekstreme temperaturer, som disse VRM’er genererer, når man kører en enhed med 32 kerner, og derfor har vi her den næste generation, ROG Zenith Extreme Alpha.

Med den imponerende ventilatorkølede VRM-heatsink foroven, to EPS-strømfor-syninger med otte pins, otte SATA-porte og fænomenal support af M.2-enheder er det i sandhed førende blandt X399-bundkort.

Hukommelse: 64 GB (8 x 8 GB) Corsair Dominator Platinum RGB
ved 3600 MT/sek.
64 GB (8 x 8 GB) Corsair Dominator Platinum RGB ved 3600 MT/sek.

64 GB (8 x 8 GB) Corsair Dominator Platinum RGB
ved 3600 MT/sek.

Et stort system skal bruge stor hukommelse. Denne gang vælger vi hastighed frem for størrelse. Zen-kerner drager nytte af højfrekvens-hukommelse takket være Infinity Fabrics afhængighed af clock-hastighed, og vi ville finde hukommelse, der både har høj kapacitet og høj frekvens. Vi måtte dog gå på kompromis her: De fleste kort i den høje ende understøtter ikke 128 GB højfrekvens-hukommelse, og hastighed kommer derfor foran kapacitet. Vi mener dog, at det er det værd.

Corsairs Dominator Platinum-blokke har længe været det foretrukne valg i den dyre ende, og med den RGB-dille, der hærger resten af Corsairs produkter, var det kun et spørgsmål om tid, før vi ville se Dominator komme med på vognen. Det må dog siges, at disse blokke ser godt ud. Med deres fikse sorte heatsinks og nogle fascinerende RGB-effekter har Corsair ramt rigtigt.

Grafik: (2 x) Nvidia RTX 2080 Ti
(2 x) Nvidia RTX 2080 Ti

(2 x) Nvidia RTX 2080 Ti

Det var svært at vælge, hvilke gpu’er vi skulle bruge i Drømmemaskinen. De fleste af vores test af arbejdsbelastning fokuserer på rendering, streaming og et spil i ny og næ. Af den grund, og fordi – bortset fra hukommelseskapacitet – RTX 2080 Ti kun halter efter Titan RTX med omkring 10 procent, valgte vi at satse på to gange Ti med vandblokke.

Det var ikke nemt at få fat i to kort med kort varsel, men vi fik fat i to tyske kort. De omfatter som standard et reference-printkort, der er det samme, som man finder i Founders Edition-kortet. Der er masser af forhandlere at vælge imellem. Vi kan anbefale EVGA’s Black Edition.

Lager: 1,5 TB Intel 905P PCIe SSD & 12 TB (6 x 2 TB) PNY CS1311 2,5”-SSD’er
1,5 TB Intel 905P PCIe SSD & 12 TB (6 x 2 TB) PNY CS1311 2,5”-SSD’er

1,5 TB Intel 905P PCIe SSD & 12 TB (6 x 2 TB) PNY CS1311 2,5”-SSD’er

Lager har altid været noget af en akilleshæl for vores Drømmemaskine. Uanset hvad vi gør, er der ingen, der bliver glade. Hvis vi bruger massekapacitets-harddiske, brokker backupfolkene sig. Hvis vi dropper dem helt til fordel for PCIe-ssd’er og taler om en NAS-løsning, klager folk over, at det bliver for dyrt.

Det er i sandhed en delikat balanceakt. Imidlertid var der ikke megen diskussion, da det gjaldt vores primære system: Vi ville have Intels 905P 1,5 TB-drev – det er et monster. Det er ikke helt så imponeren-de med de sekventielle tal som nogle af Samsungs 970 Pro-drev, men hvad Optane måtte mangle i disse reklameoplysninger, indhenter det rigeligt i lav latens og høj vilkårlig 4K-ydelse.

Vi parrer vores 905P med 12 TB ssd’er fra PNY med henblik på onsitebackup. Dem kører vi i raid 10 for at opnå en kombination af afsindig sekventiel hastighed og redundans – fordi vi kan.

PSU: 1600 W Corsair AX1600i Digital PSU 80 plus Titanium
1600 W Corsair AX1600i Digital PSU 80 plus Titanium

1600 W Corsair AX1600i Digital PSU 80 plus Titanium

Dette er ren overkill til det, der er formålet med dette system. Vi forventer maksimalt 900-1000 W fra stikkontakten under be-lastning med overclocking. Men det luner, at der er plads nok, hvis vi senere vil inddrage endnu flere gpu’er.

Man får den sædvanlige samling af 0 dB-teknologi, modulær kabelopsætning, magnetiske farvekoordinerede navneskilte og andet. Vi har også købt et Pro-kabelsæt med kabelkamme og et generelt pænere udseende hen over alle kablerne, ikke kun hovedkablerne.

1 2 3 4 5 6Næste

TAGS
byg selv
computer
pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S