Home » Netværk » Guide: Byg den ultimative server
Guide: Byg den ultimative server

Guide: Byg den ultimative server

Share

Med professionel teknologi kan du gøre dit hjemmenet helt forrygende

Vi bliver nemt overspændte, når talen falder på servere. Vi vil alle have den bedste server. En server, der kan klare det hele. En enkelt maskine, der står klar til at give dig alt det, du har brug for: medier, reklameblokering, filhåndtering, det hele. Men for pokker, hvor er det bøvlet at samle maskineriet.

Man skal installere softwaren og få den til at fungere sammen med hardwaren, og man skal afbalancere belastningen, så man ikke kommer ud for, at én del trækker tæppet væk under en anden. Ingen ved sin fornufts fulde brug ville drømme om at gøre det, hvis der fandtes et bedre alternativ. Og det gør der. Her vil vi arbejde med at lave den bedste server, og vi lægger vægt på at finde den rette fremgangsmåde. Når du først har værktøjerne, kan du føje nye ting til din server på få minutter.

Se også:  Brugervenlig switch-serie til små virksomheder

Heldigvis behøver du ikke silicium i den helt tunge ende. Bevares, nogle programmer vil have flere cpu-cyklusser, end du måske er parat til at tilbyde, men i de fleste tilfælde kan man køre en server med mange applikationer til ganske få kroner. Installer det rette udstyr, og du kan holde øje med alle programmerne på din server via et enkelt webinterface, som du kan få adgang til overalt på dit hjemmenet.

Når man skal lave den bedste server, drejer det sig ikke om applikationer. Det drejer sig om at bruge delen på den rigtige måde. Vi gennemgår alt det, du bør vide om at konstruere en moderne, skalerbar server med professionelle softwarekomponenter uden at bruge en krone på software. Og vi skal nok også foreslå nogle forrygende ting, som du kan køre på serveren. Men det er ikke vores server, den er din. Og du skal bruge den lige præcis, som du har lyst til.

Se også:  4G er langt fra dødt: 3 moderniserer hele netværket

Vi ønsker ikke at forhindre dig i at bygge din server på den måde, du selv foretrækker. Hvis du vil installere alting på traditionel vis og køre den på samme måde, som når du fyrer op under software på din desktop, skal du naturligvis gøre det. Men i erhvervslivet har serverteknologien udviklet sig. I takt med at chipsæt er blevet bedre, mængden af ram er vokset, og processorydelsen er eksploderet, har markedet først bevæget sig mod virtualisering, men i den seneste tid er udviklingen gået i retning af containerisering. Og hvorfor skulle erhvervslivet være ene om at have det sjovt?

Du får brug for en god forbindelse og noget harddiskplads til downloads.

Det er vigtigt at præcisere forskellen på de to begreber. Virtualisering i betydningen virtuel maskine er stor og tung. Det er et helt operativsystem i en stor klods, og et virtualiseret system placerer enten alle styresystemets krav hos sin vært, eller også er det tvunget til at skalere sig selv tilbage, hvis ressourcerne ikke er tilstrækkelige. En virtuel maskine er afhængig af chipsæt-trylleri, når det gælder interkommunikation med delt hardware, og den kan sætte sine kløer ret dybt ned – det er ikke urimeligt at opnå en ydelse, der ligner en rigtig maskine, fra en VM.

Containerisering er ikke den samme form for virtualisering. En container er ikke noget operativsystem – den er software, alt hvad den software skal bruge, og ikke andet. Det hele er samlet i en universel pakke. Hvor VM’er repræsenterer virtualisering på hardwareniveau, fungerer containere på et operativsystemniveau. Hver container på et system er afhængig af et engine-lag, der igen er afhængigt af en række kernekomponenter fra det grundlæggende operativsystem.

De er ikke helt isolerede, men de kan levere nogle operationer på højt niveau. De er super-letvægtere, hurtige at rulle ud og kan levere ydelsen uden et VM’s kræfter. De fungerer faktisk aldeles glimrende inden i et VM. Prøv at neste en bunke virtuelle maskiner inden i en anden VM, hvis du gerne vil høre din hardware skrige af rædsel.

Goddag, Docker: Hvis du kan se denne meddelelse, er alt vel.

1 2 3 4Næste

TAGS
byg selv
netværk
server

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S