Home » Byg selv » Guide: Byg den perfekte væskekøling til din pc
Guide: Byg den perfekte væskekøling til din pc

Guide: Byg den perfekte væskekøling til din pc

Share
3 Dele

Vandkøling er ikke billig: Du skal som minimum bruge pumpe, reservoir (eller en kombination af de to), køler, cpu- og/eller gpu-blok, fittings og rør. Udgiften til fittings løber hurtigt op, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at have de korrekte dele. Den mest almindelige form for gevind er G1/4, og fittings kan man få i en række forskellige diameterstørrelser – 10 mm/13 mm er et populært valg. Sørg for, at alt det, du lægger i din kurv, er af samme størrelse – så undgår du skuffelser.

Billede B

Når det gælder om at lave en maskine, der ser unik ud, skal man planlægge omhyggeligt og sætte sig grundigt ind i de muligheder, der findes, og her er der nogle glimrende valgmuligheder. Gennemførings-fittings eller bulkhead-fittings, som de også kaldes, er fortrinlige, hvis man vil gemme noget af vejen – for eksempel en pumpe under en psu-kappe. De kan også være med til at føre samlinger uden for synsvidde, hvis man ønsker et minimalistisk udseende. [Billede B].

Se også:  Strømforsyninger [STORTEST]: Strøm til din egen super-pc

Samlinger på 45 grader, multiport-blokke, forlængere, dobbeltvinklede samlinger, fittings til hårde rør, fittings til bløde rør – der findes et mylder af valgmuligheder, og der er tusinder af kombinationsmuligheder. Distro-plader bliver også mere og mere udbredte, især da kabinetter som Lian-Li 011 Dynamic er så populære. Når man vælger fittings og samlinger, skal man altid regne med at få brug for mere. Uanset hvor meget man måler og vejer, er der altid en samling, som kan bruge et par centimeter plads mere eller en bøjning.

Vedligeholdelse – nu og løbende

Ved ethvert nyt system skal man skylle komponenterne før brug. Det gælder især kølere på grund af affald fra produktionsprocessen. Det kan tilstoppe en hel løkkeog afstedkomme problemer i systemet. Det er også en god idé at trykteste, før man fylder løkken, medmindre man er ekstremt selvsikker.

Se også:  Guide: Få din pc tilbage i topform

Vi anbefaler ikke, at man springer det over – et system, der er læk, holder nemlig ikke ret længe. Valget af kølevæske er subjektivt. Sørg for at vælge noget, der er beregnet til at holde længe. Der findes nogle flotte farvemuligheder, men husk endelig, at nogle af dem kun er beregnet til at holde i kortere tid – for eksempel på udstillinger.

Dem skal man skylle ud for at fjerne alt sediment fra systemet, og man risikerer også, at de laver pletter på reservoirer og blokke. Et sidste råd: Marker en dato i din kalender et år frem i tiden; en årlig system-gennemskylning , et væskeskift og afstøvning er essentiel vedligeholdelse af et sundt og velfungerende system.

TAGS
gaming pc
gør det selv
vandkøling
væskekøling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S