Home » Hardware » Guide: Brug en OLED-skærm til din Raspberry Pi
Guide: Brug en OLED-skærm til din Raspberry Pi

Guide: Brug en OLED-skærm til din Raspberry Pi

Share

Dette praktiske projekt fører til en lillebitte OLED-skærm, som leverer nyttige data om en Raspberry Pi. Vi kan også køre vores projekt under boot, således at vi kan overvåge systemet.

OLED-skærmen bliver forbundet til Raspberry Pis GPIO ved hjælp af et I2C-interface. Det er et specielt interface, der kun kræver fire pins på denne Pi for at kunne sende data. Når du skal tilslutte din Pi, bør du holde dig til diagrammet herunder [Billede A].

Når den fysiske forbindelse er foretaget, skal vi aktivere I2C på din Pi – det foregår i værktøjet Raspberry Pi Configuration. Vi vil også installere to Python-biblioteker til dette projekt, og derfor skal du i en terminal skrive den følgende kommando: $ sudo pip3 install Adafruit-SSD1306 netifaces . Det første bibliotek er til vores OLED-skærm, mens det andet gør det muligt for vores kode at arbejde med netværksinterfaces.

Billede A

1 Koden skal skrives

Når vi skal skrive koden, bruger vi Thonny, der er standard-editoren til Python på den nyeste Raspbian. Du kan bruge enhver editor, men husk at gemme koden som “live-data.py” – og gem ofte. Vi begynder koden med en linje, der angiver, hvor vores Python 3-interpreter befinder sig. Vores projekt skal være en baggrunds-app i systemet, og dette får den til at køre.
#! /usr/bin/env python3

Se også:  Her er hemmelighederne bag den perfekte gaming-maskine

> Nu importerer vi tre biblioteker for at føje funktioner til vores kode. Det første gør det muligt for os at bruge OLED-skærmen med Python. Det andet bruger vi til at få adgang til systeminformation i Python. Det tredje giver adgang til netværksinterface-information. Bemærk, at vi importerer netifaces, men for nemheds skyld kan du henvise til det som “ni”. import Adafruit_SSD1306 import psutil import netifaces as ni

TAGS
OLED-skærm
Raspberry Pi
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S