Home » Mobiltelefon » Guide: Brug din smartphone til overvågning
Guide: Brug din smartphone til overvågning

Guide: Brug din smartphone til overvågning

Share

Husk at opdatere

Hvis dine gamle smartphones har ligget længe i skuffen, trænger de sikkert til en opdatering.

Du skal i øvrigt være opmærksom på, at der kan være minimumskrav til såvel iOS som Android, for at telefonen kan fungere som overvågningskamera, så husk både at opdatere styresystemet og at læse specifikationerne, inden du går i gang med dit overvågningsprojekt.

Sådan snakker mobilerne sammen

Selve opsætningen adskiller sig selvfølgelig fra app til app, og derfor skal du sikre dig, at der er understøttelse for kommunikation både via Wi-Fi og mobilnettet. Det giver jo ikke megen mening, at du kan se og følge med i, hvad der sker i de andre rum i huset, mens du er hjemme, hvis ikke du også kan gøre det, når du er ude af huset.

Desuden kan nævnes, at hvis du for eksempel bruger en Android-app, skal du være logget ind på samme Google-konto fra begge smartphones, for at kommunikationen skal kunne fungere.

Fordele og ulemper ved løsningen

Det siger sig selv, at hvis du har mulighed for blot at gribe i skuffen og placere en stribe smartphones strategiske steder i hjemmet, så er det en billig løsning, og det er faktisk muligt at få rigtig megen god funktionalitet for en billig penge. Men ikke alt er godt.

Se også:  Spar masser af penge: Her er ugens bedste elektronik-køb

Den største ulempe er, at du ikke har mulighed for at ændre kameravinkel, når du er væk hjemmefra. Der kan være situationer, hvor du ønsker at justere præcis, hvor du ønsker, at der skal optages, og det vil du kunne gøre med en løsning, hvor du har et rigtigt overvågningskamera med mulighed for panorering samt for at vippe og dreje kameraet.

Gem optagelserne

Til gengæld er en sådan løsning dyrere, selvom dedikerede overvågningskameraer efterhånden er kommet ned i pris og kan fås i en fornuftig kvalitet fra omkring 1000 kroner stykket.

Mens de fleste apps gemmer data i skyen, har du i en løsning, hvor du bruger egent­lige overvågningskameraer, også mulighed for at tilkoble en dedikeret recorder, så du har dine data lokalt uden at skulle have computeren tændt konstant. Men det kræver så, at du slipper en tusindkroneseddel ekstra til recorderen, lige som du skal investere i en eller flere diske.

Dedikerede overvågningskameraer er den bedste løsning ved kritisk vigtige overvågningsopgaver. Et eksempel er D-Link DCS-8600LH til cirka 1000 kroner.

TAGS
iPhone
overvågning
overvågningskamera
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S