Det kommer i høj grad an på funktionaliteten i appen, men hvis det – som det er tilfældet i appen Alfred – er muligt at logge på løsningen fra en webbrowser, kan du sagtens monitorere flere smartphones samtidig, ligesom det er muligt at optage til skyen eller til disk.
Selv om appen har et lidt besynderligt navn, virker Alfred som en af de mere gennemarbejdede apps. Der er en række forskellige filtre til optagelse i dårligt lys, ligesom der er mulighed for at justere indstillingerne for bevægelsesfølsomhed. Endnu en rigtig smart feature i Alfred er, at hvis du har flere smartphones installeret, kan du fra den smartphone, du bruger som monitoreringsenhed, faktisk vælge at tale til en bestemt enhed og dermed sende lyd ud i rummet. For eksempel: ”Hvad laver du her? Kan du komme væk!”
En anden populær og velfungerende app er Presence, der ganske som Alfred byder på bevægelsesovervågning, og det er muligt at få en push-besked, hvis der er aktivitet dit hjem.
Begge gør det endvidere muligt at spare strøm på den måde, at telefonens skærm er slukket.
Det er også en fordel, hvis man ikke ønsker at afsløre, hvor telefonen er placeret – skærmen lyser jo ikke.
Her er de bedste apps til overvågning – men der er mange at vælge imellem
Alfred: Filtre til optagelse i dårligt lys. Indstilling af bevægelsesfølsomhed. Tal til tyven eller få telefonen til at hyle som en sirene. Skærmen er slukket som med mange andre apps.
Presence: Kan foretage bevægelsesovervågning. Sender push-beskeder, hvis der er aktivitet.
AtHome: Gode basisfunktioner og en AI-funktion, som gør det muligt at træne appen til at kende forskel på mennesker og objekter, for eksempel vippende grene.
Manything: Fungerer sammen med CCTV-kameraer, men har nu også fået tilføjet funktionalitet, så den kan håndtere input fra din smartphone. Fjernstyring af den såkaldte Detection Zone.
TrackView: Du kan monitorere inputtet fra din smartphone, men også bruge appen som GPS-tracker, hvilket blandt andet gør det muligt at spore din bil. Anvendes ofte som babyalarm.