Home » Mobiltelefon » Guide: Brug din smartphone til overvågning
Guide: Brug din smartphone til overvågning

Guide: Brug din smartphone til overvågning

Share

Hvis du har skuffen fuld af kasserede smartphones, kan nogle af dem få en ny tilværelse som overvågningskamera. Det er ikke den bedst mulige løsning, men i en håndevending og med den rette app kan mobilen udføre mindre kritiske opgaver

Hvis du åbner skrivebordsskuffen og kigger ned på et lager af smartphones, som i princippet ikke er forældede, men blot erstattet af en nyere model, er der ikke nogen grund til at begræde situationen. Med lidt snilde kan dine gamle smartphones nemlig få et nyt og spændende liv som overvågningskamera.

Der er naturligvis forskel på funktionaliteten i forhold til et rigtigt et af slagsen, men det er sjovt at pusle med, og til mindre kritiske eller kortvarige opgaver kan løsningen bestemt prøves af. Det kan for eksempel være, at du vil overvåge din værdifulde guitar, mens du kortvarigt er borte fra den. Der findes masser af apps til formålet – på både iOS- og Android-platformen.

Se også:  De bedste smartphones [STORTEST]: Så seje er de nyeste topmobiler

Som det altid er tilfældet, når du skal vælge en app, kan det svare sig at prøve sig frem, og hvis det er muligt, bør du prøve en gratis version af appen, inden du vælger at betale. Kvaliteten og ikke mindst funktionaliteten kan nemlig være endog særdeles svingende. Desuden kan en app være ganske specifik, for eksempel målrettet som baby- eller kæledyrsalarm.

Kræver to telefoner

Men hvordan kommer din smartphone så til at fungere som overvågningskamera?

Jo, grundlæggende kræver det, at du har to telefoner, nemlig en gammel kasseret og så den nye, du bruger i stedet. Den typiske opsætning sker altså på den måde, at du installerer appen på begge telefoner, hvorefter den ene fungerer som sender, og den anden fungerer som modtager. Der er tale om en dedikeret løsning, som ikke umiddelbart kan integreres i andre overvågningsløsninger, du måtte have.

Læs en test af overvågningskameraer her.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler

Du skal tænke over kvaliteten af kameraet, lige som du er nødt til at teste appen for at finde ud af, om den understøtter de funktioner, du ønsker at bruge.

Eksempelvis er det ikke alle, der understøtter Nightvision, altså optagelse i mørke.

Desuden skal telefonen placeres et sted, hvor den kan være konstant forbundet til lysnettet, for et overvågningskamera, der løber tør for strøm, er ikke meget bevendt. 

Stabil placering

Desuden skal du naturligvis sørge for at montere den stabilt på en holder eller en trefod i stedet for blot at læne den op af en stak bøger.

Så vælter den nemt, hvis huskatten tager en spadseretur på reolhylden. Der findes en masse smarte monteringsenheder, så du kan få smartphonen til at stå stabilt.

Nu vil du så sikkert spørge, om du kan monitorere inputtet fra flere smartphones samtidig, hvis du nu skulle have mere end en enkelt liggende i skrivebordskuffen.

TAGS
iPhone
overvågning
overvågningskamera
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S