Home » Styresystem » Guide: Bliv mere effektiv med virtuelle skriveborde i Windows
Guide: Bliv mere effektiv med virtuelle skriveborde i Windows

Guide: Bliv mere effektiv med virtuelle skriveborde i Windows

Share

Ved at tilslutte endnu en skærm til din pc får du mere råderum til dit arbejde, men du kan også bruge virtuelle skriveborde – og det er ganske gratis

Virtuelle skriveborde løser et tilbagevendende pro-blem: Hvordan håndterer du flere hjem/arbejde-projekter samtidig uden at blive begravet i den mængde programmer og vinduer, du har åbne. Problemet er akut, når du arbejder på en bærbar med trang skærm.

Funktionen, som er gratis og indbygget i Windows 10, gør det muligt at adskille arbejde fra mere personlige opgaver og nemt skifte mellem dem samtidig med, at dit skrivebord virker organiseret og velordnet. Du behøver hverken en app eller en skærm mere for at få gavn af de virtuelle skriveborde.

Se også:  5 tricks der får Windows 11 til at makke ret

Hvis tanken tiltaler dig, så læs med her i Datatid TechLifes vej-ledning, hvor vi ud over alt det praktiske også kommer med et par gode råd og tips til, hvordan du får mest ud af de ekstra skriveborde. Efter endt læsning er du gået fra begynder til mester i multitasking.

1 Opret med opgavevisning

Et virtuelt skrivebord kan oprettes på flere forskellige måder. Du kan klikke på ikonet Opgavevisning i Proceslinjen ved siden af Start-knappen. Vises det ikke, højreklikker du på Proceslinjen og vælger ”Vis knappen Opgavevisning”. Klik på ”Nyt skrivebord’ øverst. Du kan oprette flere Skriveborde.

2 Brug tastaturgenveje

Brug tastaturgenveje i forbindelse med virtuelle skriveborde. Det er nemmest. For eksempel tasterne Win + Tab der viser Opgavevisning/Tidslinje, hvorfra du kan klikke på ”Nyt skrivebord”. Det går endnu hurtigere med tasterne Ctrl + Win + D, som opretter et skrivebord med det samme.

Se også:  Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle
3 Naviger mellem Skrivebordene

Du kan skifte mellem de forskellige virtuelle skriveborde, som du har oprettet, ved ganske enkelt at trykke på ikonet for Opgavevisning i Proceslinjen. Eller du kan benytte tasterne Win + Tab og vælge det ønskede Skrivebord. Alternativt holder du tasterne Ctrl + Win nede og bruger piletasterne til at vælge.

TAGS
organisering
skrivebord
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S