Home » Styresystem » Guide: Bliv mere effektiv med virtuelle skriveborde i Windows
Guide: Bliv mere effektiv med virtuelle skriveborde i Windows

Guide: Bliv mere effektiv med virtuelle skriveborde i Windows

Share

Ved at tilslutte endnu en skærm til din pc får du mere råderum til dit arbejde, men du kan også bruge virtuelle skriveborde – og det er ganske gratis

Virtuelle skriveborde løser et tilbagevendende pro-blem: Hvordan håndterer du flere hjem/arbejde-projekter samtidig uden at blive begravet i den mængde programmer og vinduer, du har åbne. Problemet er akut, når du arbejder på en bærbar med trang skærm.

Funktionen, som er gratis og indbygget i Windows 10, gør det muligt at adskille arbejde fra mere personlige opgaver og nemt skifte mellem dem samtidig med, at dit skrivebord virker organiseret og velordnet. Du behøver hverken en app eller en skærm mere for at få gavn af de virtuelle skriveborde.

Se også:  4 gode gratis programmer

Hvis tanken tiltaler dig, så læs med her i Datatid TechLifes vej-ledning, hvor vi ud over alt det praktiske også kommer med et par gode råd og tips til, hvordan du får mest ud af de ekstra skriveborde. Efter endt læsning er du gået fra begynder til mester i multitasking.

1 Opret med opgavevisning

Et virtuelt skrivebord kan oprettes på flere forskellige måder. Du kan klikke på ikonet Opgavevisning i Proceslinjen ved siden af Start-knappen. Vises det ikke, højreklikker du på Proceslinjen og vælger ”Vis knappen Opgavevisning”. Klik på ”Nyt skrivebord’ øverst. Du kan oprette flere Skriveborde.

2 Brug tastaturgenveje

Brug tastaturgenveje i forbindelse med virtuelle skriveborde. Det er nemmest. For eksempel tasterne Win + Tab der viser Opgavevisning/Tidslinje, hvorfra du kan klikke på ”Nyt skrivebord”. Det går endnu hurtigere med tasterne Ctrl + Win + D, som opretter et skrivebord med det samme.

Se også:  Guide: Automatiser Windows og klar alting hurtigere
3 Naviger mellem Skrivebordene

Du kan skifte mellem de forskellige virtuelle skriveborde, som du har oprettet, ved ganske enkelt at trykke på ikonet for Opgavevisning i Proceslinjen. Eller du kan benytte tasterne Win + Tab og vælge det ønskede Skrivebord. Alternativt holder du tasterne Ctrl + Win nede og bruger piletasterne til at vælge.

TAGS
organisering
skrivebord
Windows

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S