Home » Programmering » Guide: Bliv kodehaj med dette gratis program
Guide: Bliv kodehaj med dette gratis program

Guide: Bliv kodehaj med dette gratis program

Share
4 Command-Paletten

Modulet command palette er en hurtig og nem måde at tilgå funktionerne i Code Writer via et tastatur. Du kan tilgå den i flere forskellige tilstande, hvilket vil resultere i forskellige funktioner. For eksempel kan du holde Ctrl-P nede for at åbne command paletten i en standard-indstilling. Herfra kan du nemt søge i din kodefiler og åbne dem. Hvis du holder Ctrl-Shift-P nede, så åbner du palettens command-mode, der indeholder et udvalgt af de mere avancerede funktioner i Code Writer [Billede C].

Billede C

Vælg for eksempel “Change File Types” for at gemme kode i et andet format. Du kan også udføre kirurgisk redigeringspræcision med funktionerne “Line,” “Cut” og “Paste”. Uanset hvilken indstilling, du vælger, kan du bruge op- og ned-pilene til at skifte imellem funktionerne. Tryk Esc for at gå helt ud af command-paletten.

5 Søg og erstat kode

Code Writer har en enkelt, men fantastisk søgefunktion. For at komme i gang skal du klikke på “Search”-knappen i højre side og åbne Find-dialogboksen. Herfra kan du indtaste dit søgeord og klikke på “Find Next” for at starte med at scanne din kode. Hold godt øje med afkrydsningsboksene, som gør dig i stand til at matche store eller små bogstaver, hele ord eller almindelige udtryk.

Se også:  Gå i dybden med kryptografi

>> For at erstatte tekst, skal du blot aktivere erstatnings-moden ved at klikke på pilen ved siden af søgeboksen. Udfyld felterne markeret som “Find what” og “Replace with,” og vælg derefter enten “Replace Next” eller “Replace All.”

6 Del din kode

Code Writer har ingen indbyggede værktøjer til samarbejder, og du kan heller ikke automatisk publicere indhold til GitHub. Du kan dog dele kodefiler via Mail, Microsoft OneNote, Skype samt få andre udvalgte apps. For at bruge denne funktion, skal du gemme den fil, du arbejder på, og derefter klikke på “Share”-knappen i højre side. Herfra kan du indtaste navnet på din kontakt og vælge hvilken app, du vil dele med. Filer bliver sendt i samme format, som de er gemt i – f.eks. HTML.

Tastaturgenveje

Holdet bag Code Writer erkender, at de flest programmører er tastatur-veteraner, og måske endda allerede er startet med at kode, før computermusen blev kommercielt lanceret. Derfor kan næsten enhver kommando i programmet tilgås via en tastaturgenvej.

Se også:  Gå i dybden med kryptografi

Der er en omfattende liste af disse i dokumentationen til Code Writer, hvilket du kan tilgå ved at klikke på “?”-tegnet i nederste højre hjørne af skærmen.
Hvis du er opsat på at begynde at kode, så har vi her skabt en hurtig guide til nogle af de mest brugbare tastaturgenveje, så du kan komme i gang.

Ctrl-Tab: Skifter til det næste dokument.
Ctrl-Shift-E: Åbner Explorer-sidebaren.
Back eller Shift-Back: Backspace.
Ctrl-G: Åbner Command-Paletten i “go-to line”-mode.
Ctrl-Shift-G, D: Formater dokument.
Ctrl-Right: Gå til det næste ord.
Shift-Ctrl-Home: Gå til starten af dokumentet.
Ctrl-Shift-W: Vælg det nuværende ord.
Ctrl-Shift-U: Gør til store bogstaver.

TAGS
code writer
kode
kodning
programmering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S