Home » Programmering » Guide: Bliv kodehaj med dette gratis program
Guide: Bliv kodehaj med dette gratis program

Guide: Bliv kodehaj med dette gratis program

Share

Selvom den mest kompetente programmør kan skrive kode ved at bruge alt fra Microsoft Notepad til bagsiden af en konvolut, så foretrækker størstedelen af seriøse kodere at have et dedikeret program til deres programmeringsstunder. Vi hjælper dig igang med programmet Code Writer

Kodevenlige programmer såsom Code Writer er designet af programmører til programmører. Det betyder, at du helt fra starten automatisk kan skabe kodefiler med den korrekte udvidelse såsom .html. Appen understøtter også fremhævelse af syntaks og nem navigation af store filer.

Code Writer er ikke et fuldblods IDE og indeholder som sådan ikke en indbygget compiler eller nogen nem måde til automatisk at publicere koden til populære hjemmesider såsom GitHub. Dens enkle brugergrænseflade og nemt tilgængelige funktioner gør det, at du kan mestre det grundlæggende og strømline din kode på blot få minutter.

I denne guide viser vi, hvordan du kan skabe og redigere simple filer ved hjælp af Code Writer. Du lærer også at udnytte appens kraftfulde Command Palette, der gør dig i stand til at arbejde med flere filer, søge efter specifikke begreber og automatisere opgaver såsom indrykningen af flere kodelinjer. Code Writer understøtter også tastaturgenveje for næsten enhver kommando, hvilket gør dig i stand til at nå brutale niveauer af effektiv programmering uden brug af en mus.

Se også:  Skriv koden hurtigere med ny C#
1 Opsætning

Første gang du åbner Code Writer viser den forklarende bokse, så du kan se, hvad hver sektion gør. Dette bliver kun vist en gang, men bare rolig – brugergrænsefladen er meget
intuitiv. For at skabe et ny dokument, skal du klikke “New” i højre side af skærmen. Nu beder Code Writer dig om at vælge dokumenttype såsom HTML [Billede A].

Billede A

Kode-skabelonen er formateret med standard-headere og footers, så du kan begynde at kode med det samme. Filer bliver som standard gemt i din dokument-folder. Klik på “Save”-knappen øverst til venstre, vælg “Save As” for at vælge et nyt filnavn og placering.

2 Sådan indlæser du kode

Hvis du har skabt en ny fil ved hjælp af Code Writer, åbner den automatisk næste gang, du åbner programmet. Hvis du allerede har skabt andre kodefiler i et separat program, så klik på “Open”-knappen øverst til højre og naviger hen til den eller de filer, du ønsker. Hvis du åbner flere filer, kan du skifte imellem dem ved at dobbeltklikke på filnavnet, der vises på højre side af skærmen.

Se også:  PHP 8 er frigivet – her er de nye features

Alle ændringer i et dokument bliver gemt automatisk, så hver gang du genåbner en fil, vil den være præcis, som da du lukkede. Enhver fil, du selv har gemt, vil fremstå med et afkrydsningsfelt ved siden af filnavnet. Code Writer placerer et “x” ved siden af navnet på de filer, den har gemt automatisk.

3 rediger din kode

Når dine udvalgte filer er åbne, er det ret nemt at redigere i din kode. Du kan scrolle, klikke og redigere teksten præcist, som du ville gøre i Microsoft Notesblok. Hvis du har et stort antal kodelinjer, du skal gennemgå, så klik på “Editing”-knappen i højre side. Denne viser en smart samling af de mest brugte kommandoer [Billede B].

Billede B

Nogle af disse, såsom “Cut & Paste,” er selvforklarende. Klik på en sektion og vælg “Comment Lines” for at anmærke din kode. For at indrykke kodelinjer i en særlig sektion, skal du blot fremhæve den med musen og vælge den passende knap. Hvis din kode er følsom overfor små eller store bogstaver, så se på “Uppercase”- og “Lowercase”-mulighederne.

TAGS
code writer
kode
kodning
programmering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S