Home » Guide » Guide: Bliv herre over din egen PC
Guide: Bliv herre over din egen PC

Guide: Bliv herre over din egen PC

Share
Det første i skridt hen imod generobringen af ejerskabet til pc’en består i at reducere din adgang til den.

Den er god nok – en af de mest affektive metoder til at sikre kontrollen med pc’en er at nedgradere sin brugerkonto, så du får rang af standardbruger.

Hvorfor skulle man gøre det? For det første reducerer det risikoen for skade på pc’en. I den situation sejler man ikke igennem pc’ens anmodninger og adgang med et museklik; man skal i stedet bruge en separat Administrator-konto. Den ulempe, det indebærer, bliver opvejet af, at man bliver tvunget til at tænke sig om og bekræfte det, dialogboksen siger. Så er det slut med at acceptere en ondsindet handling på grund af dovenskab.

Det er vigtigt, hvis man deler sin pc med andre. Ved at nedgradere alle brugere er de nødt til at bruge Administrator-kodeordet (hvis du har givet dem det) eller bede om din tilladelse, før de dynger din pc til med mere uønsket software.

Få kontrol over din PC: Nedgrader alle brugere (også dig selv) til Standardbruger-niveau.

Nedgrader alle brugere (også dig selv) til Standardbruger-niveau.

Det første skridt i denne proces er oprettelsen af en ny Administrator-brugerkonto.

Klik “Start > Indstillinger > Konti > Familie og andre personer”. Klik “Føj en anden til denne pc” under “Andre personer”. Vælg “Jeg har ikke denne persons loginoplysninger” efterfulgt af “Tilføj en bruger uden en Microsoft-konto”. Kald kontoen “Admin,” skriv et sikkert kodeord og klik “Næste”.

Når kontoen er oprettet, skal du gøre den til en Administrator-konto.

Vælg kontoen under “Andre brugere”, og klik “Skift kontotype” for at ændre den til Administrator. Nu kan du logge af din egen konto og ændre den. Før du gør det, bør du overveje at gå over til en Microsoft-konto, hvis du ikke allerede har gjort det. Det gør det nemmere at installere apps fra Microsoft Store – de bliver lagt i din lokale kontomappe og kræver ikke administratorrettigheder.

Gå ud af din konto, og l og på som Administrator (vent, mens kontoen første gang bliver oprettet). Vend tilbage til “Familie og andre personer”. Nu kan du se din egen konto. Vælg den, klik “Skift kontotype,” og reducer den til Standardbruger. Gentag processen for alle andre brugere af pc’en.

Se også:  Du kan stadig opgradere til Windows 10 gratis

Når du fremover skal udføre administrative opgaver, bliver du bedt om at vælge en Administrator-konto (“Admin” bør være valgt som standard), og skriv dens kodeord for at komme videre. Du kan gøre dette trin lidt nemmere ved at tilknytte en pinkode, der er nemmere at huske, og skrive det i stedet. Det kan du gøre via “Indstillinger for logon” (klik “Tilføj” under “Pin”).

Når det er gjort, logger du af Admin og logger tilbage på din egen konto. Af hensyn til sikkerheden kan du skrive “UAC” i søgeboksen og klikke “Redigerer indstillinger for Kontrol af brugerkonti.” Du bliver bedt om at skrive dit Admin-kodeord eller din pinkode. Skyderen skal være sat til det højeste niveau.

Du kan tydeligt se, at din adgang er blevet begrænset, når du åbner Indstillinger. Denne app er nu mindre funktionel end tidligere, fordi alle systemrelaterede indstillinger nu er uden for umiddelbar rækkevidde.

Hvis du vil have adgang til dem, skal du logge direkte ind på Admin-kontoen (det kan du hurtigt gøre via Start-menuen: Klik på dit brugerbillede øverst på menuen, og vælg “Admin” for at skifte bruger uden at logge ud). Men tøv en kende – faktisk forbliver de fleste systemrelaterede indstillinger tilgængelige via det klassiske Kontrolpanel. Du skal blot indtaste dit Admin-kodeord, når du bliver bedt om det.

Se også:  Guide: Få overblik med Tidslinje i Windows 10

TAGS
brugerbegrænsninger
fil- og mappetilladelser
gruppepolitikindstillinger
problemløsninger
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S