Home » Guide » Guide: Bliv herre over din egen PC
Guide: Bliv herre over din egen PC

Guide: Bliv herre over din egen PC

Share

Genvind kontrollen med Windows med hjælp fra Alt om DATA

Synes du af og til, at du mister kontrollen over din pc? Hvis du deler den med andre brugere såsom venner og slægtninge, kan det være en frustrerende oplevelse. Man skal holde sine egne data adskilt fra andre, og man kan hurtigt komme til at bekymre sig for, at andre laver ulykker bag ens ryg. Windows har funktioner, der håndterer børns computeradgang, men hvad sker der med en pc, som er delt mellem en gruppe voksne?

I denne artikel vil vi undersøge to vigtige måder, hvorpå man kan genvinde kontrollen med sin pc. Den første foregår via brugerkonti. Vi viser en teknik, der gør det muligt for enhver at reducere adgangen til et dag til dag-niveau.

Genvind kontrollen med Windows med hjælp fra Alt om DATA

Genvind kontrollen med Windows.

Dermed skærper man sikkerheden og forebygger utilsigtet installation af software og uønskede ændringer af systemindstillinger. Hemmeligheden bag dette tip består i at oprette en administratorkonto – kodeordsbeskyttet, naturligvis – som er påkrævet, hver gang der bliver foretaget avancerede handlinger, herunder installation af programmer.

Vi ser også på en funktion, som brugere af Windows 10 Professional kan benytte, nemlig Editor til lokal gruppepolitik. Med den kan man få fuldstændig kontrol med brugerrelaterede begrænsninger. Vi viser også, hvordan man kan gendanne den Gæstekonto, som Microsoft af uransagelige årsager har droppet i Windows 10.

Vi undersøger også, hvordan man kan styre adgangen til individuelle filer og mapper via tilladelser, og vi dykker ned i, hvordan man kan gøre folks mapper private, samtidig med at man blokerer for deres adgang til andre dele af systemet, herunder individuelle programmer, hvis der er behov for det.

Vi har også fået plads til løsning af problemer med filtilladelser (uanset om de er skabt af dig selv eller af Windows), og vi viser, hvordan man bedst klarer overgangen til en ny pc. Vi kommer også omkring integration af dit OneDrive-lager med dine brugermapper. Og hvad er slutresultatet? En pc, der bliver delt med andre, men som stadig er din egen, er under større kontrol og bedre beskyttet.

Opret en gæstekonto
Få kontrol over din pc

Gæste konto

Hvis du ofte har gæster på besøg, kan du få behov for at levere en begrænset brugeroplevelse til enkle opgaver såsom webbrowsing. Vi ved ikke hvorfor, men Microsoft har droppet Gæstekontoen. Det er dog relativt enkelt at få den igen, og den hurtigste måde er via Kommandoprompt.

Opret en gæstekonto ved navn Gæst, og knyt den til Gæstekontogruppen: Højreklik på “Start”-knappen, vælg “Kommandoprompt (administrator),” og skriv følgende:

$ net user Visitor /add /active:yes

$ net user Visitor * Tryk [Enter] to gang, når du bliver afkrævet et kodeord, således at feltet stadig er blankt. Skriv nu:

$ net localgroup users Visitor /delete

$ net localgroup guests Visitor /add

Den første kommando fjerner Gæstekonto-gruppen (alle nye konti bliver tildelt deres egen gruppe med det samme navn), mens den anden knytter den til Gæstegruppen. Selvom Microsoft har fjernet Gæstekontoen, har man holdt Gæstegruppen i live, og den giver nøjagtig den samme grad af begrænset tilgængelighed, som Gæstekontoen kunne give i tidligere udgaver af Windows.

Når du er færdig, kan du føre dine gæster direkte hen til Gæstegruppen. De kan bruge et begrænset udvalg af apps, men de bliver nægtet adgang til andre dele af dit system såsom Indstillinger og Microsoft Store. Du kan dog stadig installere desktopprogrammer – med det påkrævede Admin-kodeord og/eller PIN, naturligvis.

Se også:  Vend hjem til Kontrolpanel og find skjulte funktioner

1 2 3 4 5 6 7Næste

TAGS
brugerbegrænsninger
fil- og mappetilladelser
gruppepolitikindstillinger
problemløsninger
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S