Home » Foto » Guide: Bliv en haj til Adobe Photoshop Elements
Guide: Bliv en haj til Adobe Photoshop Elements

Guide: Bliv en haj til Adobe Photoshop Elements

Share

Den seneste version af Adobes billedredigeringsprogram indeholder alt, hvad en ivrig fotograf kan drømme om

Hvert år, eller sådan virker det, udgiver giganten indenfor grafiksoftware, Adobe, en ny version af sin Elements-pakke. Elements-serien er forbrugerversio-nerne af firmaets professionelle billed- og videoredigeringsprogrammer Photoshop og Premiere.

Selv om Elements ikke rummer ligeså mange funktioner, er det ganske godt. Formentlig kommer du aldrig til at bruge det hele, og du vil i lang tid blive ved med at opdage nye tricks og funktioner. Eneste problem med Elements er prisen. 775 kroner for hvert program og 1163 kroner for begge er meget at betale, hvis du er usikker på, om du får gavn af det hele. Der findes dog en 30-dages prøveversion, så du kan teste det af.

Se også:  Nyt Sony-kamera er skabt til video-bloggere

De nye udgaver er de første, som har et årstal, 2018, i deres navn i stedet for et versionsnummer. De rummer en række nye, interessante funktioner, som hjælper dig med at løse kendte problemer indenfor fotografering, og de åbner for spændende billedredigeringsmuligheder. Og det er præcis det, vi skal se på i denne vejledning.

1 Få styr på samlingen

Photoshop Elements har to dele. Edit er redigeringsdelen, mens Organize gør det gnidningsfrit at håndtere store fotobiblioteker. Før har det brugt ansigtsgenkendel-se og GPS-tags til at sortere dine billeder. I år foregår det automatisk med udvælgelse af de bedste billeder fra en gruppe.

2 Anvend Auto Curate

Udvælgelsen, Auto Curate, aktiveres øverst til højre på skærmen. De bedste billeder vælges alt efter, om de indeholder ansigter, hvad de forestiller, deres mærker og ”kvalitet”. Ja, Elements vurderer nu dine fotografiske færdigheder. Du kan begrænse antallet af billeder og ikke meget andet.

Se også:  Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop

 

3 Delvise forbedringer

At arbejde med bidder af motivet er nøglen til et godt redigeringsresultat. Du kan redigere en del og lade resten være, men det er svært og tidskrævende, selv med værktøjer som Magic Wand og Quick Selection. Især, hvis baggrunden er af samme farve som motivet eller er meget detaljeret.

TAGS
Billedbehandling
Billedredigering
foto
photoshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S