Home » Sikkerhed » Guide: Beskyt dig selv online
Guide: Beskyt dig selv online

Guide: Beskyt dig selv online

Share

Med få, enkle trin kan du beskytte dig selv og dine data online. Her viser vi dig, hvilke programmer, du skal bruge.

Internettet er en skatkiste, men også fyldt med farer. Du har nu set ideen i at låse dine adgangskoder. Selv om du bruger en adgangskodeadministrator som den indbyggede i din browser eller LastPass, findes der sikre, open source-alternativer. Yderligere kan du beskytte dig selv ved at scanne websider for eventuelle farer, før du besøger dem, samt bruge en autentificeringsapp, der gør 2FA lettere at administrere og med adgang fra andre steder end kun din telefon.

Tager du chancer på farten med din bærbare pc eller mobil ved at stole på usikre Wi-Fi-hotspots til internetadgang, så har du brug for et virtuelt privat netværk, også kaldet VPN. Det opretter en krypteret ”tunnel” i din internetforbindelse, hvorigennem data overføres sikkert og privat. Det forhindrer forbipasserende hackere i at opfange dine data og gør det tilmed muligt for dig at maskere din placering (perfekt til for eksempel at få adgang til tv i udlandet).

Se også:  Microsoft er hackernes nye yndlingsbrand

Her viser vi dig et par gratis muligheder til lejlighedsvis brug, samt et par betalingstjenester, hvis du skal bruge dem oftere eller på fuld tid.

Bitwarden

BitWarden er måske ikke så kendt som andre adgangskodeadministratorer, men det udfører de samme opgaver. Det fungerer på tværs af mobil og computer på en række forskellige browsere, går hånd i hånd med hvilken som helst platform, som du nu bruger, og gemmer koder, noter, kreditkortoplysninger og identiteter. Det understøtter også totrinsbekræftelse for ekstra sikkerhed. Derudover er det open source, det vil sige gratis og transparent, selv om der findes en betalingsversion (10 dollar, cirka 66 kroner om året). Her får du omfattende gennemgang af dine nuværende adgangskoder for af styrke dem, undgå overlap og mulige sikkerhedsbrud.

Se også:  Routeren giver hjemsendte en sikker VPN-forbindelse
Authy

Det største problem med de fleste godkenderapps er, at de er bundet til en enkelt mobilenhed. Mister du den, er du låst ud af dine nøglekonti. Authy (https://authy.com) er anderledes. Når du først har registreret din telefon i appen, kan du installere yderligere linkede versioner på andre enheder, herunder din pc. Dermed kan du generere og få adgang til totrinskoder, selv når din telefon ikke er i nærheden. Bare rolig, processen med at tilføje nye enheder er ultrasikker, og du annullerer adgang lige så nemt, som du giver den. Hvis din telefon eller anden enhed bliver stjålet, efterlades dine totrinskoder ikke i andres hænder.

TAGS
bitwarden
NordVPN
Online
sikkerhed
VPN

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S