Home » Styresystem » Guide: Behersk Windows’ skjulte genveje
Guide: Behersk Windows’ skjulte genveje

Guide: Behersk Windows’ skjulte genveje

Share

En af Windows’ vigtigste styrker er systemets overdådige udvalg af genveje og hemmeligheder. Hvis man behersker dem, kan man drøne rundt i operativsystemet som en hvirvelvind

Du kender formentlig allerede de mest grundlæggende genveje i Windows som Ctrl-C og Ctrl-V, men her se vi på nogle superbruger-genveje. Et godt sted at begynde er Windows-tasten (Win) og X. Når du trykker på dem, får du den skjulte version af Start-menuen med hurtige links til administrator-værktøjer og -indstillinger.

Windows er fuldt af gode genveje. Hvis man sidder og arbejder og er nødt til at forlade maskinen, trykker man Win-L og går direkte til låseskærmen. Savner du en sætning, som du kopierede til Udklipsholder for 20 minutter siden, men du har sidenhen kopieret noget andet? Win-V henter din Udklipsholder-historik. Og den vigtigste: Win og punktum giver adgang til en masse emojis! 

1 Håndter app-vinduer som en professionel

Windows-fans og Mac-fans bliver aldrig enige, men ét område, hvor Microsofts system er klar vinder, er vindueshåndteringen – Apples macOS kommer ikke i nærheden af den. [Billede]. Med ganske få tastetryk kan man jonglere med app-vinduer som en mester.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer

De fleste af disse genveje knytter sig til Windows-tasten, der sidder mellem Ctrl og Alt på venstre side af tastaturet. Skal vi ikke begynde med lidt multitasking? Tryk Win plus enten venstre eller højre piletast; det flytter det aktuelle vindue til venstre eller højre side af skærmen. Windows viser de andre åbne applikationer på den anden side. Når man vælger en af dem, fylder den den anden halvdel af skærmen [Billede ]. Hvis man vil flytte et vindue til det øverste venstre hjørne, trykker man Win-venstre efterfulgt af pil op, mens man stadig holder Win nede. Tryk pil op igen for at maksimere vinduet.

Se også:  Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?

Man kan minimere alle andre vinduer end det aktuelle ved at trykke Win-Home eller ryste appens titelbjælke med musen. Tryk igen Win-Home for at gendanne vinduerne. Hvis man vil minimere alle vinduer inklusive det aktuelle, bruger man Win-M eller Win-D. Og hvis man kun vil kaste et blik på Skrivebord, trykker man Win og kommatasten.

TAGS
Windows
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S