Home » Styresystem » Guide: Automatiser Windows og klar alting hurtigere
Guide: Automatiser Windows og klar alting hurtigere

Guide: Automatiser Windows og klar alting hurtigere

Share

Ved at automatisere opgaver sparer du tid, når du vil åbne programmer, apps eller sende beskeder. Brug Windows’ eget program, Opgavestyring, og få alting gjort hurtigere

Windows-programmet Opgavestyring har en næsten mytisk status. Værktøjet har eksisteret siden Windows 95. Det er et program i konstant udvikling, og til dels afvikling. To af dets funktioner, at sende mails og vise beskeder på skærmen, blev udfaset med Windows 8.1. De vises dog stadig i programmet, og de er der stadig i seneste Insider Preview Builds, kaldet 19H1, som Microsoft har udsendt til sine superbrugere. Funk-tionerne virker bare ikke, hvilket tyder på, at Opgavestyring har brug for et eftersyn. Desværre har det lav prioritet hos Microsoft.

Hvad der er tilbage af det, fungerer dog godt, så du kan aktivere programmer på bestemte tids-punkter eller angive andre fakto-rer, som åbner dem. Det er sjovt at undersøge, hvad du stadig kan, for ”opgaver” dækker i denne sammenhæng bredt.

Se også:  Menneskeligt set: Er det gode det bedstes fjende?
1 Åbn Opgavestyring

Brug Proceslinjens søgefelt eller åbn Startmenuen. Skriv ”opgave” og vælg Opgavestyring fra listen. Alternativt findes det under Systemværktøjer (Tilbehør > Systemværktøjer i Windows 7) eller i Kontrolpanel under Administration. Ellers kan du skrive ”taskschd.msc” i vinduet ”Kør” (åbnes med tasterne Win+ R).

2 Opret en mappe

I Opgavestyring ser du opgavestyringsbiblioteket til venstre, sandsynligvis med en enkelt mappe i det: Microsoft. Det er opgaver oprettet af systemet. Opret en mappe for at samle dine opgaver ét sted: Højreklik på biblioteket og vælg ”Ny mappe” fra menuen. Giv det et navn, og klik på ”OK”.

3 Opret en opgave

Marker din mappe, højreklik og vælg ”Opret basisopgave” eller benyt Handling > Opret basisopgave. Guiden, der håndterer processen, åbnes. Den mangler lidt af finkontrollen i ”Opret opgave”-processen. Navngiv din opgave og tilføj beskrivelse. Vær præcis, hvis du vil oprette flere opgaver.

Se også:  Har Microsoft stoppet Windows-opdateringer i Rusland?
4 Vælg en udløser

En udløser fortæller Opgavestyring, hvornår en opgave skal begynde. Det kan være et tidspunkt eller en begivenhed. Skal det ske hver uge, så vælg det efterfulgt af en startdato, et interval (en uge), en dag (fredag) og tid (17:01). Laver du opgavestyring på flere pc’er, kan de syn-kroniseres efter tidszoner.

TAGS
Opgavestyring
organisering
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S