Home » Foto » Guide: Alternativ foto-editor
Guide: Alternativ foto-editor

Guide: Alternativ foto-editor

Share

Hvorfor nøjes med én app, når man kan bruge to? Nu kan Luminar fungere som Photoshop-plugin

Luminar er en fortræffelig fotoeditor, og den adskiller sig lidt fra Adobe. Med Adobes Photoshop-apps kan man redigere fotos på et væld af måder: Man kan beskære dem, bruge specielle effekter og blande billeder. Man kan også ændre et billedes farvebalance, lysstyrke og kontrast. Luminar er mere beskeden, men man kan bruge programmets værktøjer på hvert eneste billede, man tager.

Luminar er ikkedestruktiv: Alle de ændringer, man foretager, bliver gemt i en databasefil ved siden af billedfilen i stedet for at blive skrevet oven på den. Den seneste version af Luminar – Luminar Flex – kan køre ved siden af Photoshop og Photo-shop Elements som plugin, og man kan kombinere værktøjer fra begge apps. De gratis prøveversioner af Luminar og Photo-shop Elements venter på dig.

1 Installationsmuligheder

Du skal installere Luminar Flex, efter at du har installeret dine billed-apps, således at dine plugins bliver registreret korrekt. Under installationen bliver du spurgt til apps på din pc. Markér de relevante bokse. Når installationen er slut, får du en genvej på skrivebordet. Du kan bruge Elements uden at åbne Luminar.

Se også:  Guide: Sådan redigerer du raw-billeder i Photoshop
2 Luminar som enkeltstående app

Når du dobbeltklikker på genvejen, får du en app, der ligner Luminar 3’s Edit-tilstand. Luminar kan umiddelbart virke forvirrende, for programmet adskiller sig fra andre billed-aps; der er således ingen værktøjsbjælke i ven-stre side. Der er dog bjælker foroven, forneden og til højre med alt, hvad man har brug for.

3 Før og efter

En af Luminars bedste funktioner er muligheden for at se før- og eftervisninger af billedet ved hjælp af en skyder. Tæt på midten af den øverste værktøjsbjælke er der et øje-ikon og en knap med to firkanter. Øjet viser det oprindelige billede, så længe man holder ikonet nede. De to firkanter åbner før/efter-delingen.

Se også:  Sådan redigerer du nemt fotos online – uden at det koster noget
4 Luminars lag

Ligesom Elements bruger Luminar lag. Hvert nyt Adjustment Layer kan have en separat effekt: Man kan blande lagene, og man kan få vist lag nedenunder. Her har vi lagdelt Structure Booster over AI Auto Enhancer for at få flere detaljer i fuglens fjer. Prisen er billedstøj, og det kan vi ordne med Denoise-filteret på et tredje lag.

5 Selektive funktioner

Vi ønsker, at Denoise-filteret kun skal vedrøre fuglen, for der er støjen synlig. Det gør vi ved at bruge en maske, over de områder, hvor effekten ikke skal fungere. Til højre for Denoise-filterets ikon er der et børsteikon til at stryge over de områder, hvor filteret skal virke. Foroven er der værktøjer til at ændre børstens størrelse og hårdhed.

TAGS
Billedredigering
luminar
photoshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S