Home » Sikkerhed » Guide: 7 tips til et sikkert hjemmekontor
Guide: 7 tips til et sikkert hjemmekontor

Guide: 7 tips til et sikkert hjemmekontor

Share

Cyberkriminelle lukrerer i disse dage på, at tusindvis af danskere arbejder hjemmefra, hvor sikkerheden er knap så høj som på virksomhedens kontor. Med 7 simple trin kan du dog skærpe sikkerheden markant og beskytte dig mod den stigende cyberkriminalitet

Hjemmekontorer er blevet etableret overalt i Danmark. Nogle er mere permanente end andre, men fælles for de fleste er, at sikkerheden er knap så god, som dét på virksomhedens matrikel. Det kan blandt andet være, at du i hjemmet har en generisk adgangskode til routeren og et utal af IoT-enheder, som ikke har nødvendige sikkerhedsopdateringer installeret.

Det alene gør hjemmekontoret sårbart, men for manges vedkommende går dagene også uden frisk luft, med meget lidt fysisk aktivitet og børn, som har en vis grad af kuller, og som leger inden døre. Og det svækker alt sammen vores koncentrationsevne, hvilket øger risikoen for at falde for phishing-mails, åbne farlige vedhæftede filer eller på helt tredje vis falde i kløerne på cyberkriminelle. Analyser viser, at menneskelige fejl spiller en væsentlig rolle i 90 procent af alle succesfulde cyberangreb.

For at undgå netop det har sikkerhedsfirmaet Mimecast, der er førende inden for e-mailsikkerhed, samlet 7 gode råd til, hvordan du sikrer hjemmekontoret bedst muligt og minimerer risikoen for at blive offer for cyberkriminalitet.

1. Arbejd fra 8 til 16

På et kontor er der ofte nogle helt klare rutiner og rammer. Dem mangler man på hjemmekontoret, hvor det til tider kan være svært at holde klart afgrænsede pauser i løbet af dagen, og hvor arbejdet for nogle foregår ud på de sene aftentimer. Ved at indlægge pauser og afgrænse din arbejdstid bliver det nemmere at skærpe koncentrationen og undgå trætte øjne, hvilket i sidste ende reducerer risikoen for, at du i et svagt øjeblik fx lader dig lokke til at åbne en farlig vedhæftet fil i en e-mail eller får delt personfølsomme oplysninger.

Se også:  FBI advarer om markant flere hackerangreb mod den finansielle sektor
2. Skab en fysisk arbejdsplads

Ofre for cyberkriminalitet ender ofte i den rolle, fordi de et øjeblik har været ukoncentrerede eller distraherede, og som følge heraf får klikket det helt forkerte sted i en e-mail eller på en hjemmeside.

Derfor er det vigtigt at skabe et fysisk rum i hjemmet, hvor du sjældent bliver udsat for utidige spørgsmål og henvendelser. Det kan være midlertidigt at sætte et skrivebord og en stol ind i et afsides værelse. Det hjælper også ægtefællen, kæresten, børnene eller samboen, fordi de ved, at de for så vidt muligt skal undgå at forstyrre dig, når du sidder på ’kontoret’.

3. Giv hjemmet et sikkerhedstjek

Vores hjem er fyldt med enheder, som er koblet til internettet, og mange overser, at disse kan være en potentiel trussel mod netværkets sikkerhed. Alt fra fjernsyn til babyalarmer kan være koblet til din router, og derfor er det afgørende, at du giver særligt din router et eftersyn. Skift adgangskoden til selve netværket, men også til routerens administrationsside – det er den du åbner, når du vil skifte koden til netværket. Og husk at vælge en unik kode på minimum 15 tegn.

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

Samtidig skal du slå den indbyggede kryptering og firewall til, hvis muligt, da de er en af de få måder, hvorpå du kan beskytte brødrister, tv-boks og mange af de andre enheder, som ikke har et sikkerhedsprogram installeret. Det efterlader dit netværk sårbart, fordi cyberkriminelle kan hacke de enkelte enheder og tiltvinge sig adgang til hele dit netværk.

4. Hold dig på dit eget WiFi

I de fleste husstande vil det trådløse netværk i øjeblikket opleve stor belastning – særligt i hjem med flere beboere. To børn, der streamer hver sin film, og forældre, som begge skal arbejde online, kan sætte forbindelsen skakmat, og her er det for nogle nærliggende at ’låne’ naboens forbindelse, hvor signalet måske endda er bedre. Det skal du holde dig fra. Bliv på eget netværk, hvor du har styr på sikkerheden.

5. Brug så vidt muligt kryptering

Webmail og privat e-mail er meget sjældent krypteret, og det øger risikoen for, at du bliver offer for såkaldte man in the middle-angreb, hvor cyberkriminelle kan redigere indholdet i din e-mail, før den når frem til modtageren, og uden du aner det. Det er særligt kompromitterende, hvis du sender vigtige dokumenter i arbejdsøjemed.

TAGS
Hjemmekontor
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S