Home » Smart hjem » Guide: 5 gode råd før du køber vejrstation
Guide: 5 gode råd før du køber vejrstation

Guide: 5 gode råd før du køber vejrstation

Share

Der er stor forskel på hvad vejrstationer kan og hvad de koste. Her forsøger vi at guide dig lidt på vej til det rette køb

1 Hvad vil du måle?

Det er selvfølgelig altid bedre at have mere info end for lidt, men det kan nu alligevel godt betale sig at overveje, om man nu reelt har behov for månefaser, dug og UV-måling, eller om man kan nøjes med færre data. Antallet af forskellige målinger er afgørende for, hvillke vejrstationer du har at vælge imellem og kan også betyde en del for prisen. I nogle tilfælde vil man kunne tilkøbe moduler hen ad vejen for at tilføje  flere målinger.

2 Frem med kompasset

For at få retvisende data er det afgørende, at du stiller vejrstationen korrekt. Den skal pege stik mod nord. Et kompas er derfor nødvendigt. Det er der i de fleste mobiltelefoner. Derudover er det vigtigt, at vejrstationen står jævnt og lige. I vejrstationerne fra Ventus og Davis er der indbygget vaterpas, så du kan se, hvornår de står korrekt. Har du ikke en anden løsning, kan du overveje at investere i en af de specialbyggede standere begge sælger.

Vejrstationer [STORTEST]: Jarnvig flytter ind i din baghave

3 Følg ikke reglerne blindt

Der findes meteorologiske standarder for, hvordan vejrstationen skal placeres, hvis du vil opnå retvisende målinger. Der findes også udstyr til at montere og overdække den korrekt. Det er værd at gå efter disse retningslinjer, hvis du ønsker et nøgternt billede af vejret, der kan sammenlignes med andre målinger. Men måske du i stedet ønsker specifikt at vide, hvordan forholdene er lige under det gamle æbletræ eller omkring tomatbedet. Så er der ingen skade i at afvige fra standarderne for at opnå sit mål.

4 Se vejret, når du er væk

Overvej, hvor du har brug for dataene. Er det kun derhjemme, når du sidder med konsollen foran dig. Eller er det også, når du er er væk hjemmefra? Så bør du anskaffe dig en model med web-forbindelse samt en tilhørende vejrtjeneste eller mobilapp.

5 Det må gerne se godt ud

Udseende er ikke alt, men det er nu alligevel relevant at gå op i, hvordan vejrstationen ser ud, især hvis den skal stå frit fremme i haven med konsollen i stuen.


TAGS
netatmo
Vejrstation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S