Home » Styresystem » Guide: 28 geniale genveje i Windows 10
Guide: 28 geniale genveje i Windows 10

Guide: 28 geniale genveje i Windows 10

Share

Her dykker vi ned i de mere ukendte hjørner af Windows 10 og finder en masse genveje, som forbedrer din pc og giver dig større udbytte

Du kan nærmest sætte hele dit liv af, hvis du vil lære Windows-systemet at kende helt ud i alle de mest obskure hjørner. Når du endelig har fået styr på én version, så kommer den næste. Det kompliceres af, at Windows 10 er kommet for at blive, men til gengæld vil blive opdateret løbende. Sidste år så vi opdateringen Anniversary, i år har det været Creators, og en ny venter rundt om hjørnet.

Hvordan skal man kunne følge med? Og hvordan skal man finde alle de små tips og tricks, som altid har gemt sig i Windows? Det har drevet os til at skrive denne artikel, hvor vi går på jaget efter 29 af de mere specielle, men alligevel brugbare tips.

Vi har fundet nye måder at gøre gamle ting på, men vi kan også løfte sløret for helt nye funktioner, som måske ikke skabte overskrifter, da Windows-opdateringen Creators Update ankom, men som alligevel forbedrer den måde, Windows 10 fungerer på.

Se også:  Windows 11 er frigivet: En ny epoke for din pc

En af de største fornøjelser ved at skrive en artikel af denne her type er at opdage ting, som vi, der er eksperter, ikke var opmærksomme på. Og man ved, at man er på det rette spor, når man finde fiduser, som sparer dig tid og gør din pc mere nyttig. Du kan ikke bruge alle 28 tips, men det er vores håb, at du kan finde et par stykker, som du synes gør en markant forskel.

1 Tilpas menuen med kviklinks

Du kan indsætte dine egne genveje i den menu, der kommer frem, når du højreklikker på Start-knappen. Du skal bruge det portable værktøj Win-X for at tilføje programmer, applets i kontrolpane-let og andre systemgenveje. Hent det på http://winaero.com/comment.php?comment.news.30.

2 Opret “GodMode”

Få nem adgang til alle kontrolpane-ler i Windows ved at fremkalde de såkaldte “GodMode”. For at gøre det skal du oprette en ny mappe og navngive den således: {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C. Her ligger nu alle applets i Kontrolpanel i en praktisk liste.

3 Se drevenes pladskrav

Du kan nemt se, hvilket indhold der fylder på computerens forskellige drev. Klik på Instillinger > System > Lager, og klik på et drev for at se en detaljeret liste. Med Windows-opdateringen Creators Update har du også fået en “Lagerassistent”, som kan slette midlertidige filer automatisk og tømme Papirkurven for indhold, der er over 30 dage gammelt.

Se også:  Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle
4 Flyt apps til et andet drev

Hvis du løber tør for plads på systemdrevet, kan du flytte Windows Store-apps til et andet drev eller parti tionere med Indstillinger > Apps. Vælg appen, og klik på knappen “Flyt” for at vælge destinationsdrevet. Du kan også tvinge nye apps ind på et bestemt drev ved at klikke Indstillinger > System > Lager og vælge “Rediger, hvor nyt indhold skal gemmes”.

5 Flyt et program

Du kan også flytte skrivebordsprogrammer. Hent Steam Mover på www.traynier.com, og kør værktøjet som administrator. Lad “Steam Apps Common Folder” pege på pc’ens mappe “Programmer”. Vælg så en alternativ mappe på destinationsdrevet (skal være formateret som NTFS). Vælg derefter de programmer, du vil flytte, og klik på pileknappen til højre for at flytte dem. Programmerne kan flyttes tilbage, hvis ikke de fungerer.

Med Steam Mover kan du flytte apps til andre drev.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
Genveje
indsigt
Tips og trick
Windows
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S