Home » Tips og trick » Guide: 10 stærke tips til en hurtigere pc
Guide: 10 stærke tips til en hurtigere pc

Guide: 10 stærke tips til en hurtigere pc

Share

Mange funktioner, apps og komponenter gør din pc langsommere. Men du kan selv lette computeren for nogle af de løbende opgave

Du køber en ny Windows-pc og er begejstret over, hvor meget hurtigere den er sammenlignet med dine tidligere computere. Men efter et stykke tid begynder den at blive sløv. Heldigvis kan du selv gøre mange ting for at få din computer op i fart igen.

Man kan dele problemerne med en sløv computer op i tre grupper. Den første gruppe af udfordringer er ophobningen af unødvendige filer og andre former for softwarekode. Den anden udfordring er unødvendige programmer, som starter sammen med Windows eller løbende kører i baggrunden.

Se også:  Guide: Gør din pc klar til Windows 11

Den tredje udfordring er underdimensioneret og forkert hardware. Alle tre problemer adresserer vi her, hvor du får 10 af de mest effektive – meget forskellige – tips til at gøre din computer hurtigere, end den er nu.

1 Stop automatisk programstart

Nogle programmer starter automatisk i baggrunden, når du logger på Windows. Det giver spildtid ved programmer, du ikke bruger ofte. Se programlisten ved under ”Indstillinger” at klikke på ”Apps” og derefter på knappen ”Start” (hvor du også kan se de enkelte programmers belastning). Slå programmerne til og fra med skydeknappen.

2 Fjern systembelastninger

Midlertidige filer og cookies er blandt de småelementer, som kan hobe sig op på pc’ens harddisk og sløve computeren. De er ikke meget besværlige at fjerne, men hvis du vil gøre det hurtigt og nemt, kan du overveje at hente det gratis program CCleaner (https://www.ccleaner.com), som også holder orden i registreringsdatabasen.

Se også:  Guide: Giv Windows 11-computeren en forårsrengøring
3 Stop automatiske opdateringer

Automatiske opdateringer kan sløve pc’en. Du skal dog ikke fjerne alle automatiske opdateringer, for så udsætter du din computer for sikkerhedstrusler. Men for ikkekritiske opdateringer fra for eksempel spilplatforme (det kan være Epic Games Store og Steam) eller specialsoftware (herunder fra Adobe – se billedet) kan du vælge at opdatere manuelt.

TAGS
hurtig
optimering
Systemoptimering
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S