Home » Byg selv » Guide: Byg din egen superbillige computer
Guide: Byg din egen superbillige computer

Guide: Byg din egen superbillige computer

Share
Athlon slår til

Så er vi ved vejs ende. Vores billige maskine er oppe at køre. Som nævnt installerede vi Windows for at gøre livet lettere, når det gjaldt om at finde ud af, hvordan denne maskine kører i sammenligning med vores nulpunkt.

Og med henblik på en rimelig sammenligning har vi ændret vores nulpunkt fra den sædvanlige maskine til den Intel Core i3-8100-maskine, som vi byggede for lidt over et halvt år siden. Med dobbelt så megen hukommelse og en processor, der er dobbelt så dyr, burde den give os et langt bedre grundlag end det system med Ryzen 5 og GTX 1060, vi plejer at bruge.

Disse byggeprojekter er altid nemme at samle. Der er fem dele i kabinettet, og de eneste problemer består i at håndtere det bøvlede I/O-bagskjold og beslutte, hvordan cpu-kablet skal føres. Resten var en smal sag.

At få maskineriet til at køre var imidlertid en anden historie. Efter at vi havde samlet den, gik det op for os, at BIOS ikke var blevet opdateret til at understøtte Ryzen Vega-chippen. Derfor måtte vi skille maskinen ad igen og – som vi har beskrevet det – putte en Ryzen 5 1600 og et GTX 1060 i med det ene formål at opgradere BIOS. Og bagefter skulle vi så tage dem ud og sætte Athlon ind i stedet.

Se også:  Guide: Byg den vildeste monster-pc

Da det var gjort, installerede vi Windows, sikrede os, at AMD’s chipsæt var installeret (afgørende for en fornuftig gpu-ydelse), og fortsatte med at afprøve ydelsen.

Hvordan klarede den sig? Ikke så godt, som vi kunne tænke os. Der er ingen tvivl om, at Athlon 200GE bliver den foretrukne billige processor, men den er ikke så omvæltende, som Pentium G4568 var, da den blev lanceret. Det skyldes efter vores mening delvis den måde, de to processorer er udviklet på.

Ryzens kernekompleks og Infinity Fabric bliver stadig mere imponerende, jo højere op man kommer i produktserierne, men det vejer ikke tungt nok i forhold til den monolitiske arkitektur-stil hos Intels billigere enheder. Når man befinder sig på den ende af skalaen, betyder forbedret latens og bedre enkeltkerneydelse langt mere end komplekse forbindelser.

Set i det lys var vores maskine ikke overvældende. Cinebench R15 scorede 355 point i multikernetilstand og 126 point i enkeltkerne (omtrent det samme som en Core i5-2500K). Hvad der derimod imponerede os, var drevets ydelse. Hold op, hvor er det Crucial B500 SSD fremragende.
Desværre var de 4 GB ram en stor begrænsning i spil, og de fleste titler kunne ikke engang indlæse deres benchmarks på grund af mangel på hukommelse.

Se også:  Slip for den konstante støj med ny alt i en-computer

Det lykkedes os at få League of Legends til at køre, og det gik hæderligt, men med noget, der var mere krævende, gik det ikke. Vores byggeprojekt var en øvelse i teknisk ekspertise, idet vi brugte penge, hvor det betød noget, og så, hvad vi kunne opnå. Er vi fornøjede med det? Naturligvis. Til lettere kontorarbejde, webbrowsing og andet er det en fin maskine. Med nogle få ændringer kunne den blive utrolig, men det er en anden historie til en anden dag.

1 Vi har gemt de overskydende kabler under ssd-skuffen for at opnå et ordentligt udseende.

2 Hvis Athlon ikke er din foretrukne processor, kan du sagtens opgradere til en Ryzen 3 2200G eller endda en Ryzen 5 og et dedikeret grafikkort i stedet. Det kræver blot nogle flere penge.

3 Vi vil som regel anbefale, at man som minimum bruger dual-channel-ram. Et billigere bundkort og dobbelt så megen hukommelse ville give denne maskine langt flere kræfter.

 

TAGS
byg selv
computer
god pris

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S