Home » Smart hjem » Grillgadgets [TEST]: En god grillaften med gadgets
Grillgadgets [TEST]: En god grillaften med gadgets

Grillgadgets [TEST]: En god grillaften med gadgets

Share

Dansk sommer er lig med grillaftener i haven. Selvom du tager madlavningen ud det fri, behøver du dog ikke undvære elektronisk udstyr. Vi testede en række af de fedeste grillgadgets

D er ingen grund til at gå helt tilbage til stenalderen, blot fordi du skal grille i haven. Du kan sagtens opretholde en vis teknologisk standard, selvom du laver mad i det fri. Faktisk kan det blive væsentligt nemmere og måske endda lidt sjovere, hvis du allierer dig med de rette gadgets før den store grillaften.

Infraføde flammer

Det er et spørgsmål om religion, hvad man foretrækker – gas eller kul. Vi vil ikke vælge side i sagen, men der er unægtelig mere gadget-lir over en toptunet gasgrill end en simpel kul-Weber (og så er en gasgrill i øvrigt også det eneste du må bruge, mens afbrændingsforbudet står på i Danmark), så vi udførte testen med en spritny Professional 2200B fra Charbroil. Udover at være forsynet med elektrisk tænder (kræver et AA-batteri), så har den et særligt Tru-Infrared-system skabt til at sikre en pålidelig grilloplevelse og optimal tilberedning af kødet.

Flere lag af stålskinner og varmeplader sikrer, at den infrarøde del af ilden opsamles og fordeles jævnt over grillristen. Samtidig skal risikoen for opflamning minimeres, mens gasforbruget skal være lavere.

Det første kan vi skrive under på. Varmen var rigtig fint fordelt over den solide grillrist. Således var det nemt at styre temperatur og tilberedning. Der er to varme-sektioner, som kan tændes og slukkes separat, og klapper du låget ned, fungerer grillen som ovn med et retvisende termometer på fronten. At grillen bruger mindre gas er heller ikke helt galt. Vores 5 liters tank var i hvert fald ikke brugt op, efter vi havde grillet sammenlagt cirka fem timer.

Se også:  Huawei WiFi Q2 Pro (3-pak) [TEST]: Mesh for dummies

Den sidste del – at Tru-Infrared-systemet forhindrer opflamning – holder dog ikke helt. For pludselig stod der ild omkring vores culotte, da den skulle brankes. Der var dryppet for meget fedt ned i risten, så den løb over, og det forårsagede antændning. Situationen var dog hurtigt under kontrol. Men du er nødt til at være opmærksom på risikoen og holde din mad under opsyn.

Den perfekte steg

Trods det lille bump på vejen, så blev det ikke desto mindre et fremragende stykke kød, vi fik på tallerknerne – mørt, saftigt og perfekt branket på ydersiden. Og grillsmag var der endda også; af røgen fra det afbrændte fedt. Det kan selvfølgelig være, vi har været heldige med kvaliteten, men uanset hvad, giver grillen fine forudsætninger for at få det bedste ud af kødet.

Et lille minus er dog, at det tager et par timer at samle grillen, før den er klar til brug.

Har du med et større stykke kød at gøre, som en steg eller en hel kylling, skal du være en garvet kok for at kunne ramme den perfekte tilberedning uden lidt hjælp. Et stegetermometer er vejen frem.

Sådan et termometer er Meater – oplagt for den techglade grillmester. Det er stilfuldt designet og ankommer i en lækker træholder, men indeni er der moderne trådløs teknologi. Forbind termometret til mobilen via Bluetooth, og stik det i din steg. Så kan du se temperaturen på kødet med den tilhørende app.

Fortæl appen, hvad det er for noget kød, du vil stege, så ved den, hvilken temperatur det skal have. Er det en bøf eller en steg, kan du præcisere, hvordan du vil have den stegt – medium, rare, well done etc. Når det er gjort, viser appen, hvor langt du er fra den ønskede temperatur, og hvor lang tid den estimerer, at det tager at nå derhen. Det sker på et ur, der tæller ned. Temperaturudviklingen kan også ses på en graf.

Se også:  Hackerne sniger sig ind gennem det smarte hjem

Meater viser ikke bare, hvor varmt der er inde i kødet, men også hvor varmt der er i luften omkring det. Det er rigtig brugbar information, hvis du eksempelvis vil lave en steg i en kulgrill uden termometer på fronten. Her kan det være svært at bedømme temperaturen inde i grillen.

Du får du en melding 5 minutter, inden kødet er klar, men du skal ikke tage termometeret ud med det samme, for det måler også, hvor længe kødet skal trække, før det er klar til servering.
Der er rig mulighed for selv at skræddersy, hvordan Meater skal måle din tilberedning, sætte alarmer og andet.

Udover tilkoblingen via Bluetooth er det også muligt at lave Wi-Fi-tilkobling med endnu længere rækkevidde, og der er endda også en tjeneste i skyen, så du kan se, hvordan det går med grillningen derhjemme, når du lige er ovre i supermarkedet.
Vi er fuldt tilfredse med temperaturmålingen, der resulterede i et par meget velgrillede culotter.

Eneste ulempe ved Meater er, at termometerpinden er lidt tyk og skal presses et godt stykke ind i kødet, ellers kan det gå i stykker. Det betyder, at det ikke egner sig så godt til bøffer.

Grilltang med termometer

Gælder det bøffer, kan Mingle Grilltermometer være en løsning. Her er simpelthen tale om en grilltang med indbygget stegetermometer. Tag fat om kødet med tangen, så går termometerpinden ned og måler varmen. Temperaturen vises på et display på skaftet, og der kommer et bip, når kødet har opnået den ønskede varme. Du kan sætte måltemperatur ud fra præindstillinger baseret på kødtype eller vælge den manuelt.

Se også:  Fremtidens Hjem: Sådan ser det ultimative smart home ud

Temperaturpinden er ikke ret lang, så Mingle egner sig ikke til større stykker kød. Den bipper også lige lovlig højt og bruger AA-batterier, der skal udskiftes. Men den kan være et fint værktøj, når du lige vil lave et hurtigt temperaturtjek på et stykke kød.

TAGS
Gadget
Grill
mad
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S