Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

GreenWave Reality sætter ny standard

Intet mindre er målsætningen for det danske firma, GreenWave Reality.

Af Jan Dahlmann, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når man får demonstreret, hvordan GreenWave Realitys løsning fungerer, virker det næsten overvældende, hvor snildt og brugervenligt systemet er. Man skal vitterlig ikke være ingeniør eller it-nørd for at være med. Og der en er ting til: Designet. Det B&O og Apple-agtige.

En ting er, at design og funktionalitet er helt afgørende for et produkt, der sigter på et massemarked, men også fleksibilitet i forhold til at kunne kommunikere med andre instrumenter og maskiner er central.

Greenwave Reality har udviklet en platform, der anvender ip-kommunikation og er kompatibel med eksisterende standarder som Zigbee og Z-Wave, så der kan kommunikeres med diverse sensorer, termostater, varmepumper, smarte målere samt firmaets egne LED-lamper, der giver mulighed for trådløs fjernbetjening.

»Vi tror, der er et globalt marked for vores produkt, og det er så lysten til at prøve at udvikle det, der har drevet os. Idéen opstod ved at skimme markedet for lignende løsninger, og det stod klart, at ingen tidligere havde formået at opnå en rigtig god brugeroplevelse, eller havde udviklet et,« forklarer Peter Wilmar Christensen, der er administrerende direktør for selskabet i Europa.

En halv snes investorer skød for et halvt år siden omkring 70 millioner kroner i selskabet, der har etableret sig i Californien, Singapore og Hørsholm. Godt 60 ansatte er der, og den tekniske udvikling foregår i Californien (25 ansatte) og Singapore (30 ansatte).

GreenWave Reality hævder, at en gennemsnitsforbruger kan spare omkring 30 procent af elforbruget ved en kombination af forbrugsovervågning, øget opmærksomhed, styring af apparater og installation af lavenergi LED-pærer (light emitting diodes).

»Vi mener, at vores løsning sætter en ny standard på dette område, og den bagvedliggende teknologi er også banebrydende. Jeg mener, vi har gjort en del ting, der ikke er gjort før,« lyder det beskedent fra Peter Wilmar Christensen.

Produktet modtog IT-branchens og Videnskabsministeriets pris i 2010 for årets bedste grønne innovationsprojekt.