Home » Gratis software » Sådan gør du Windows hurtigere
Sådan gør du Windows hurtigere

Sådan gør du Windows hurtigere

Share

Et lille gratisprogram forkorter boot-tiden i Windows helt uden du behøver fjerne programmer fra startlisten

Hvis din Windows maskine begynder at tage lang tid om at finde vej til skrivebordet, er der nok flere ting du bør se på. En af de mest effektive er at se på hvilke programmer der åbner sammen med computeren. Ofte er en del af dem ikke nødvendige og tjener kun det formål at hindre din computer i at boote så hurtigt som muligt.

Men hvis du gerne vil have en del programmer til at starte op med Windows, fordi du ved du skal bruge dem hver gang du tænder alligevel, er der alligevel mulighed for at hente noget hastighed i opstartsprocessen – du skal bruge programmet Startup Delayer.

Hvert program æder cpu-kraft når det starter op og skal måske også læse eller skrive på harddisken, og det tager endnu mere tid. Men Startup Delayer spænder ben for programmerne så de først begynder at starte når Windows er sprunget ud.

Se også:  Så er det slut med opdateringen af tre Windows-styresystemer

Træk og slip

Når du installerer Startup Delayer og åbner programmet får du en liste over alle de programmer, der åbner sammen med Windows. Hvis du vil forsinke et program, for eksempel Reader_sl, der er PDF-læseren Adobe Reader, skal du bare trække programmet ned i bunden af Startup Delayer. Her er der et hvidt felt, der fungerer som en tidslinje. Træk programmet derned og slip det der på tidslinien, hvor du gerne vil have programmet til at starte op. Jo længere til højre i det hvide felt, jo senere starter programmet efter Windows er loadet.

På den måde kan du ikke bare forsinke opstarten af programmer, du kan også bestemme rækkefølgen de skal starte op i – du kan for eksempel placere msnmsgr, der er Msn Messenger klienten, først så du kan logge på chat-tjenesten så snart skrivebordet kommer til syne. Du kan også gå i Action-menuen og vælge punktet ’Space Evenly’, og så laver programmet den samme mængde plads mellem alle de programmer du har trukket ned i tidslinjen.

Se også:  Her er 4 forrygende programmer, der er helt gratis

Når du har hevet de programmer ned du vil forsinke, skal du trykke på den røde SD-trekant i menuen, eller vælge Activate Startup Delayer i Action-menuen. Ved næste genstart skulle du gerne opleve en hurtigere og mere jævn opstart.

Du kan hente Startup Delayer her.


TAGS
AOD Download
gratis software
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S