Home » Gratis software » Gratis superanimator
Gratis superanimator

Gratis superanimator

Share

Når talen falder på 3D animation forbindes det ofte med produkter som 3ds MAX eller Maja, men der findes et glimrende gratis alternativ

Blender 3D er et ganske forrygende program, især når man påtænker at det er ganske gratis. Ja faktisk er den mere end det, for Blender 3D er Open Souce og udgives under GPL licensen. Så koden er tilgængelig for dem, som måtte have ønsket og evnerne til at tilføje programmet noget.

Hvad kan den så? Ja det er som sagt et 3D animationsprogram, der ligeledes er glimrende til modellering, samt efterbehandling af skabte scener. Nu har denne type programmer en forholdsvis stejl indlæringskurve, og Blender 3D lærer man da heller ikke at mestre fuldstændigt på en uge.

Heldigvis findes der på programmets webside en online Wiki brugermanual. Blender 3D er yderligere kendetegnet ved at brugerinterfacet er yderst fleksibelt.

Du kan med andre ord ændre den efter de arbejdsvaner, du får efterhånden som du dygtiggør dig i programmets. Det er med andre ord muligt at ændre type på alle vinduer der arbejdes i.

Når vi kommer til fleksibilitet, så fås Blender 3D til snart sagt alle eksisterende operativsystemer.

Blender 3D indeholder mulighed for at simulere fysik og partikelegenskaber i forbindelse skabte scener. Det er et stort udvalg af shadermetoder og en meget hurtig indbygget ray-tracer til rendering.

Programmet er alt for komplekst til at omtalen her kan blive dækkende, og undertegnedes evner er endnu ikke så udviklede i programmet at der endnu ikke er meget at lære. Men det kan allerede nu konkluderes, at Blender 3D får lov at leve på undertegnedes computer lang tid fremover.


TAGS
3D-animation
Alt om DATA
Blender 3D
Open Source

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S