Home » Erhverv » Gratis firewall til virksomhederne
Gratis firewall til virksomhederne

Gratis firewall til virksomhederne

Share

Mødet med finanskrisen får it-sikkerhedsfirmaet Astaro til at tilbyde freemium udgaver af deres programmer og tilbud på deres produkter til små- og mellemstore virksomheder

Det europæiske it-sikkerhedsfirma Astaro Corporation har taget et usædvanligt skridt. Astaro, der især henvender sig til små og mellemstore virksomheder, forærer nu kunderne fundamental software og hardware til deres sikkerhedssystemer. Og håber så, at kunderne bliver mere sultne med tiden og anskaffer add-on software.

I to omgange i de seneste måneder har Astaro forsøgt sig inden for den forretningsmodel, der går under navnet freemium, som kort sagt er kendetegnet ved, at en del af produktet simpelt hen foræres væk i forventning om, at kunderne bliver så interesserede, at de køber andre ting fra sortimentet, for eksempel anden software osv.

I november 2009 tog Astaro det første skridt på freemium markedet. Astaro meddelte, at de ville forære essentiel sikkerheds-software væk for free. Dengang drejede det sig om software til selskabet sikkerheds-flagskib, Astaro Security Gateway.

I begyndelsen af februar tog Astaro det næste freemium-skridt og annoncerede, at de sænker prisen på al hardware med 50 procent. De 50 procent er et gennemsnit, og reduktionen varierer derfor lidt.

Dyre besparelser

Astaro opererer på det såkaldte UTM marked (Unified Threat Management), der in hardwaren inkorporerer en hel stribe sikkerhedsfunktioner ved siden af en traditionel firewall. UTM har siden 2004 vunder betydelig udbredelse som en all-in-one sikkerhedsløsning, der er nem at installere, betjene og vedligeholde – samlet i et stykke hardware.

Se også:  Stort sikkerhedshul i Office - sådan lapper du det

Fra Astaros tyske hovedkvarter siger Gert Hansen, vicepresident for Astaros produktudvikling, til Alt om Data, at to udviklingstendenser præger udviklingen i it-landskabet for tiden.

Den ene er virtualisering, den anden er tendensen i retningen af at bruge slutbruger løsninger i erhvervslivet. »Begge tendenser er styret af den samme hensigt: At reducere omkostningerne. Og begge tendenser indebærer samme risiko. De sænker markant sikkerhedsniveauet i en hvilken som helst organisations netværk«, siger han.

Ifølge Astaro findes der kun ganske få tilgængelige sikkerhedsløsninger, der kører i et virtuelt miljø, og disse er ofte dyre og vanskelige at håndtere. At installere sådanne løsninger kræver, at organisationerne sænker sikkerhedsforanstaltningerne – og gør netværkene mere sårbare.

Det samme gælder for anvendelsen af slutbruger-produkter i et forretnings-miljø.
»Små- og mellemstore virksomheder er rygraden i verdensøkonomien. De er mere forsigtige, de opretholder en stabil forretning og de er ikke udsat for investorernes høje forventninger«, siger den administrerende direktør i det amerikanske sikkerhedsfirma Astaro, Jan Hichert.

Se også:  Guide: Sådan sikrer du alt dit indhold i Windows optimalt

Finanskrisen

Jan Hichert siger, at man ikke desto mindre ser, at små- og mellemstore virksomheder er påvirket af den igangværende økonomiske krise i endnu højere grad end de store virksomheder.

»Derfor ser vi små- og mellemstore virksomheder falde tilbage til at benytte gængse slutbruger-produkter til at sikre deres it-miljøer. For at sænke omkostningerne reducerer man sikkerhedsniveauet, og det er en farlig vej«.

Det er for at imødegå denne udvikling, at Astaro tilbyder de små- og mellemstore firmaer et professonelt alternativ, som Astaro kalder Essential Firewall Edition, som er den gratis udgave af Astaro Security Gateway (ASG).

Essential Firewall Edition indeholder:

Netværk: Internet Router, Bridging, DNS server & proxy, DynDNS, DHCP server & relay, NTP support, automatic QoS
* Netværk sikkerhed: Stateful Packet Inspection Firewall & Network Address translation (DNAT/SNAT/Masquerading)
* Remote Access: PPTP & L2TP via IPSec support (også iPhone-understøttelse)
* Logging/Reporting: Fuld logging på lokalt hard drive, søgning, rapporter i real-tid på hardware, netværksbrug og netværks sikkerhed, executive rapporter dagligt
*Management: netbaseret GUI på lokalsproget, setup wizard, konfiguration backup & restore, administrator notifikationer, SNMP support, centraliseret styret via Astaro Command Center (som også er gratis).


TAGS
astaro
firewall
sikkerhed
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S