Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gratis tjeneste hjælper dig med slægtsforskning

Med MyHeritage Community får brugerne nu mulighed for at sende forespørgsler om slægtshistorie og modtage hjælp fra de øvrige 81 millioner MyHeritage-brugere på en ny og bedre måde.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

MyHeritage, der er det førende system til at finde, gemme og dele brugeres slægtshistorie, præsenterer i dag tjenesten MyHeritage Community, der er udviklet til at skabe dynamisk samarbejde om slægtshistorie mellem alle brugerne. Den nye tjeneste er et billedorienteret forum, der er en del af hjemmesiden. Det går ud på, at brugerne kan hjælpe hinanden med at løse de forskellige udfordringer om slægtsforskning, som man uvilkårligt støder på undervejs. Det kan eksempelvis være at få oversat dokumenter, at få tydet håndskrevne breve, identificeret ukendte personer på fotografier og finde forfædre, der af den ene eller anden grund har holdt sig ude af syne.

Med sine 81 millioner registrerede brugere og 42 understøttede sprog er MyHeritage et særdeles godt mødested for folk, der er nysgerrige efter at forsøge at løse mysterierne i familien sammen med andre for at få dem frem i lyset. Med den nye tjeneste kan en MyHeritage-bruger sende en forespørgsel ud til de andre brugere, få ekspertråd fra andre og udnytte de øvrige brugeres sprogfærdigheder og kendskab til lokale forhold. Her er et eksempel: En bruger i USA med rødder i Tyskland kan lægge et billede op af en forfaders håndskrevne brev formuleret på det gamle tyske kursivsprog Kurrent og bede om hjælp til at tyde det. En sprogkyndig bruger fra Tyskland, der er interesseret i at hjælpe, har derefter mulighed for at oversætte det og eksempelvis tilføje førstehåndsviden om den by, hvor brevet er skrevet.

Frivillighed repræsenterer en meget stor værdi i slægtsforskningens verden. Et andet eksempel på dette kan være en bruger, der sender et spørgsmål om sine slægtninge fra en bestemt region i Italien og derefter modtager konkret info om adressen på det kontor, som hun skal kontakte for at få de ønskede informationer. Eller det kan være en bruger, der spørger en anden bruger, om vedkommende kunne have tid og lyst til at oversætte et dokument fra en portugisisk kirkebog til engelsk. Og man kan forestille sig både lignende og helt anderledes muligheder for at yde hinanden uvurderlig stor assistance til at komme tættere på sin slægts historie.

”Min definition af en rigtig slægtsforsker er en person, der efter at have udforsket sine egne familieforhold, giver sig i kast med at bruge sin viden til også at hjælpe andre personer med at udforske slægtstræer – simpelt hen fordi han eller hun er så interesseret og engageret i området,” siger Gilad Japhet, der er grundlægger af MyHeritage og CEO i virksomheden. ”Mange slægtsforskere er desuden kendetegnet ved at være generøse mennesker med både deres tid og viden og derudover ivrige efter at hjælpe andre, hvilket gør den nye service meget brugbar og effektiv.”

MyHeritage Community er gratis og findes her: www.myheritage.com/community




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere