Home » Internet » Gratis browser redder NemID på din Windows XP-computer
Gratis browser redder NemID på din Windows XP-computer

Gratis browser redder NemID på din Windows XP-computer

Share

På dagen, hvor den nye version af Java gør det umuligt for 250.000 danske Windows XP brugere at benytte NemID og andre Java-baserede tjenester, tegner der sig nu en løsning. Danske dukaPC, der er kendt for at levere ældrevenlige computere, lancerer om kort tid en browser, der gør det muligt – og langt mere sikkert end tidligere – at bruge sin gamle XP computer til NetBank, digital post osv.

Digitaliseringsstyrelsen anslår, at der er godt en kvart million danskere, som stadig benytter Windows XP, når de logger ind med NemID. Allerede nu er sikkerheden i Windows XP for nedadgående, fordi Microsoft ikke længere udsender sikkerhedsopdateringer, som kan lukke de huller, der bliver fundet i produktet. Og fra 15. juli bliver det en tand værre. Her udsendes en ny version af Java, som danskerne indtil videre er afhængige af for at tilgå netbank, e-boks osv. Og denne version fungerer ikke sammen med Windows XP.

Windows XP brugere kan derfor se frem til at måtte køre en ældre og mere usikker udgave af Java på en i forvejen usikker XP computer, hvis de ønsker at bruge NemID. Ikke nogen besnærende tanke, når det handler om penge og personlige oplysninger. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler da også, at man opgraderer til et nyere styresystem end Windows XP.

Trygheden ved det kendte

Men hører man til dem, som ikke bruger sin computer så ofte, er det ikke nødvendigvis særlig tiltalende at skulle skifte den gamle, trofaste maskine ud med en ny, som selvfølgelig også koster penge.

Se også:  Farvel til Internet Explorer: Microsofts browser er endegyldigt lagt i graven

Hos dukaPC oplever direktør Erik Hougaard det sådan: ”Ingen af vores kunder kører Windows XP, og vi får da også mange nye kunder, som benytter lejligheden til at anskaffe en ny computer. Men jeg har en klar fornemmelse af, at der sidder en del frustrerede mennesker derude og ærgrer sig over, at deres computer pludselig ikke længere er god nok. Den virker jo fint.”

Fornemmelsen understøttes af oplevelser i kommunernes borgerservicecentre: ”Jeg har talt med en del medarbejdere i kommunerne, som kan berette om borgere, der er meget uforstående over for, at de pludselig skal købe en ny computer for at kunne anvende Digital Post med videre. Hvis borgerne i forvejen er lidt skeptiske over for digitaliseringen, kan det her meget let blive dråben, der får dem til at søge fritagelse fra Digital Post i stedet for at hoppe med på vognen,” mener Erik Hougaard.

Det skal være enkelt og sikkert

Derfor besluttede han og resten af dukaPC at udvikle en hurtig løsning på problemet. ”Vores dukaBOX produkt, som giver adgang til alle de digitale tjenester direkte via fjernsynet, anvender en cloud-baseret browser for at kunne køre Java. Det er helt oplagt at anvende en tilsvarende løsning for at gøre det muligt og sikkert, at gå på nettet via sin Windows XP maskine,” fortæller han.

Se også:  Overgang til MitID udskydes grundet ekstraordinær situation

Løsningen til XP brugerne bliver derfor en dukaBROWSER, der opleves stort set som en hvilken som helst anden browser. Forskellen er blot, at indholdet på hjemmesiden læses ind på en anden computer i et datacenter, inden resultatet vises til brugeren. Java-koden og alt det andet indhold på hjemmesiden kommer således aldrig ind på Windows XP maskinen, og derfor kan den heller ikke udsættes for angreb fra virus og lignende fra hjemmesiden.

”På den måde bliver XP computeren for så vidt meget mere sikker at gå på nettet med, end den nogensinde har været før,” siger Erik Hougaard.

Klar om få uger

Den nye dukaBROWSER løsning er dog ikke helt klar til offentligheden endnu. ”Vi er i gang med at gøre den helt færdig, og det tager lidt ekstra tid på grund af sommerferien,” fortæller direktør Erik Hougaard. Løsningen forventes klar om få uger.

dukaBROWSER bliver gratis at bruge, og ønsker man at være blandt de første, kan man skrive sig op på hjemmesiden www.dukapc.dk
”Det håber vi, at interesserede vil gøre,” siger Erik Hougaard, ”for det er ret vigtigt for os at vide, hvor mange brugere vi skal gøre klar til at modtage på vores systemer.”


TAGS
browser
Duka
nemid

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S