Home » Internet » Gratis app hjælper dig til bedre Wi-Fi
Gratis app hjælper dig til bedre Wi-Fi

Gratis app hjælper dig til bedre Wi-Fi

Share

Appen “100% WiFi” hjælper dig til at få bedst mulig wi-fi-forbindelse i hjemmet. Der skal sjældent meget til for at forbindelsen bliver betydeligt hurtigere

Ifølge Fullrate handler ca. 30 pct. af alle henvendelser til supportlinjen om udfordringer med wi-fi i hjemmet. I de fleste tilfælde er det dog ikke forbindelsen, men derimod opsætningen af netværket, der driller danskerne.

Derfor lancerede selskabet sidste år appen 100% WiFi, så danskerne nemt og hurtigt kunne scanne deres hjem og få gode råd til at optimere deres wi-fi-signal.

Og den gratis service har vist sig at være en god idé. Appen har nu rundet 82.000 brugere, som tilsammen har foretaget flere end 450.000 målinger. Data fra appen viser samtidig, at brugerne primært tester forbindelsen i soveværelset, køkkenet og fra sofaen.

“Vi har udviklet appen, så vi kan hjælpe danskerne med at få en bedre internetoplevelse, og vi er utroligt glade for den succes, den har fået. De danske hjem bliver i stigende grad digitaliseret, streaming er blevet hverdag og flere enheder bliver koblet på netværket samtidigt. Derfor gælder det i stigende grad om at udnytte sin wi-fi-forbindelse bedst muligt, ” siger Lars Asger Petersen, adm. direktør i Fullrate.

Data fra appen viser, at brugerne i gennemsnit oplever en bredbåndshastighed på 86 Mbit, når de måler hastigheden tæt ved deres router, og 45 Mbit, når de tester hastigheden i andre rum. Derfor er det typiske råd fra Fullrate at optimere routerens placering.

Syv gode råd til at få bedre wi-fi

I gamle dage kunne et par slag på flimmerkassen fikse det meste, hvis der var problemer med signalet. Men sådan er det ikke i dag. Her giver Fullrate syv gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan få bedre wi-fi i dit hjem.

Se også:  Routere [STORTEST]: Sæt turbo på dit Wi-Fi-netværk

1. Placer routeren højt, centralt og synligt
Ofte er det routerens placering, der er skyld i dækningsproblemer. For at få det bedste signal bør routeren placeres så højt som muligt – og ikke i et skab eller bag møbler. Du bør også placere routeren centralt i det rum eller område, hvor du bruger wi-fi mest eller ønsker den bedste dækning. Det allerbedste er faktisk at placere routeren, så du kan se den.

2. Undgå beton, glas og metal
Wi-fi-signaler er relativt svage og svækkes markant, hvis de skal bryde gennem vægge og andre forhindringer. Især beton, glas og metal går ikke hånd i hånd med WiFi. Undgå derfor at stille routeren i vindueskarmen eller i nærheden af mange tykke mure, der kan blokere signalet. Tjek også, at routeren ikke står tæt på ting, der indeholder metal.

3. Undgå forstyrrende elektronik
Dit wi-fi-netværk kan blive forstyrret af andet elektronik, der bruger samme frekvens som din router, nemlig 2.4 GHz. Denne frekvens deles med bl.a. babyalarmer, mikrobølgeovne, Bluetooth-enheder og andre trådløse enheder. Hold derfor routeren på afstand af den type elektronik. Benytter du udelukkende 5 GHz, er problemet noget mindre.

4. Skift bredbåndskanal på din router
Hastigheden på din wi-fi-forbindelse kan blive påvirket, hvis flere i samme område bruger samme eller en tilstødende kanal som din router. Det kan skabe interferens (støj). Derfor er det en god idé at undersøge wi-fi-trafikken på kanalerne og skifte til en kanal med færre brugere. En nem måde at skifte kanal er ved at slukke og tænde din router.

Se også:  Guide: Sådan får du mere ud af dit Wi-Fi

5. Brug det mindre trafikerede 5 GHZ frekvensbånd
Nyere routere understøtter både 2.4 GHz og 5 GHz frekvensbåndene. 5 GHz-frekvensen vurderes at være stærkere, mere stabil og hurtigere ved kortere afstande. Den har desuden færre brugere end 2.4 GHz. Derfor kan du med fordel bruge 5 GHz-frekvensbåndet fremfor 2.4 GHz til at få en mere stabil wi-fi-forbindelse.

6. Opdater dine enheder
Nogle routere opdateres automatisk, så her skal du ikke tænke på noget. Men det gør din computer, smartphone og øvrige wi-fi-elektronik ikke nødvendigvis. Oplever du wi-fi-problemer på fx din mobil, bør du opdatere til den nyeste software.

7. Anskaf en ny router, WiFi-extender eller Access Point
Hvis det viser sig, at der er flere steder i din bolig, hvor wi-fi-signalet ikke kan nå – enten fordi du har mange kvadratmeter, vægge eller etager – så har du mulighed for at opgradere dit hjemmenetværk. Det kan være med en kraftigere router, en WiFi Extender/Repeater eller et Access Point.

Om 100% WiFi-appen
100% WiFi-appen adskiller sig fra mange andre wi-fi-scannere ved at være dansksproget. Den er let at bruge og indeholder ikke for mange tekniske detaljer. Du kan sammenligne tidligere målinger og få tips til forbedringer, så du let kan optimere dit wi-fi. Du behøver ikke være Fullrate-kunde for at bruge appen.
● Se en kort video om appen og dens funktioner her.
● Læs mere om appen her.
● Download 100% WiFi til iOS eller Android.


TAGS
fullrate
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S