Home » Apps » Gratis app forsvarer dig mod fuskere – alle de seneste advarsler ét sted
Gratis app forsvarer dig mod fuskere – alle de seneste advarsler ét sted

Gratis app forsvarer dig mod fuskere – alle de seneste advarsler ét sted

Share

De fleste bruger-tips, som Mit digitale selvforsvar appen modtager, handler ifølge Forbrugerrådet Tænks seneste opgørelse om phishing efter kontooplysninger, fup-konkurrencer og sextortion, dvs. afpresning med trusler om offentliggørelse af følsomt materiale.

Det kan ske for alle

Nets er samarbejdspartner med Mit digitale selvforsvar, og appen er ifølge Sune Gabelgård, chef for svindelbekæmpelse i Nets, et uundværligt redskab til, at vi i fællesskab kan komme et skridt foran de digitale svindlere.

”Det er ekstremt stærke kræfter, der hersker i de kriminelle miljøer på nettet. Det er ikke bare nogle mennesker, der er blevet tyv ved et tilfælde, men tværtimod dybt kriminelle og organiserede netværk, der fungerer som hele virksomheder med afdelinger for dataanalyse, markedsføring og ’salg’. De ved præcist, hvilke psykologiske og tekniske knapper, de skal trykke på for ramme os, når vi er allermest sårbare eller mentalt fraværende,” fortæller Sune Gabelgård.

Han understreger, at de digitale svindlere køber sig til såkaldte open source data om os forbrugere, som om de var forretningsfolk med almindelige, kommercielle hensigter. De data bruger svindlerne, så de har en angrebsmetode, der passer til alle – uanset samfundsklasse og aldersgruppe. Intet er tilfældigt, og svindlerne er forberedte til tænderne, når de rammer forbrugernes mailbokse eller mobiler.

Se også:  Et spil om sikkerhed

”De digitale svindlere har én metode i dag og en anden i morgen – lige nu ser vi for eksempel mange eksempler på investeringssvindlere, og hvis du interesserer dig for kryptovaluta, så ved de det, og sender digitale fælder i din retning. Vi oplever ting, vi for nogle år siden ikke troede var muligt, og folk bliver franarret store beløb, som selvfølgelig har alvorlige, personlige konsekvenser for den enkelte. Vi er alle sammen nødt til tage ansvar og stå sammen imod svindlerne, og derfor er Nets partner og leverandør af tips og information til Mit digitale selvforsvar” fortæller Sune Gabelgaard.

Fra digitalt selvforsvar til digital selvtillid

Eksempel på snyde mail fra NETS.

Danskerne er blandt verdens mest digitaliserede samfund. De digitale løsninger åbner en masse muligheder, men det gør os desværre også sårbare overfor it-kriminaliteten, som vokser i omfang i disse år. Derfor er det ifølge Christoffer Elbrønd, projektchef i TrygFonden, ekstra vigtigt, at vi hjælper hinanden med at styre uden om de digitale trusler.

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser

”Mit digitale selvforsvar giver borgerne et redskab til at tage kampen op mod den digitale kriminalitet. Og det må man sige, at danskerne har gjort. Det er glædeligt, at så mange bruger appen aktivt, for ud over at øge trygheden, så giver det også digital selvtillid at kunne hjælpe sig selv og andre til at undvige svindlernes metoder. Mange synes, at det er pinligt at blive snydt – for ’hvor dum kan man være?’. Men det kan ske for alle. Bryd tabuet, hvis uheldet skulle være ude, og vær ikke flov over at være blevet svindlet. Jo mere vi taler højt om de enkelte svindeltyper, jo sværere bliver det for de digitale svindlere at finde nye ofre,” siger Christoffer Elbrønd.

TAGS
phisphing
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S