Home » Internet » Gratis alternativer til Skype
Gratis alternativer til Skype

Gratis alternativer til Skype

Share

Skype er nærmest blevet standardløsningen, når vi skal telefonere over nettet. Men der findes en række gratis alternativer, som er værd at overveje, fordi de fungerer godt og endda kan nogle ting, som Skype ikke leverer

Skype er standardprogrammet, når vi skal ringe gratis over nettet. Ikke så underligt, for det fungerer fint, er brugervenligt, kan bruges til videochat, og det koster kun et beskedent beløb at ringe til telefoner lokalt som globalt. Hvad forbrugere verden over til gengæld ofte oplever, er forsinkelse, ekko og dårlig lydkvalitet.

Fejlene skyldes dog ikke nødvendigvis Skype. For god internettelefoni afhænger af en række faktorer, som man sjældent har indflydelse på. Når du taler sammen med andre, foregår det gennem netforbindelser, du deler med alle andre, som er koblet op på nettet – uanset om din udbyder hedder TDC, Telenor eller noget helt tredje. Det betyder, at din netforbindelse bliver påvirket af helt banale ting, som om naboens søn sidder og henter tunge mediefiler ned.

Du kan selv afhjælpe nogle af problemerne ved at chatte over nettet. Kører du med trådløst netværk, skal du have en trådløs router, der har kraftig signalstyrke, så du ikke skal sidde lige ved siden af den, hver gang du skal tale over nettet.

Sørg også for, at der ikke er andre, som bruger dit hjemmenetværk til at hente eller uploade store filer. Det får videochatten til at hakke eller helt miste forbindelsen. Videosignalet optager mere plads på din forbindelse end almindelige samtaler.

[pt id=’2024982′ size=’large’ link=’file’]

 

På jagt efter noget andet

Endvidere er det vigtigt, at du har et fornuftigt webkamera og headset. Kameraet, som er indbygget i bærbare pc’er, er ofte af en tvivlsom kvalitet, hvilket gør videochatten til en grynet affære. Og oplevelsen forbedres ikke af en dårlig mikrofon i din computer eller i headsettet. Endelig vil det forbedre din oplevelse, hvis du har et sæt ordentlige pc-højttalere, eftersom de indbyggede højttalere i din skærm eller bærbare computer næsten altid har for lidt power til at give god lydkvalitet.

Ovenstående ændrer dog ikke på det faktum, at du får, hvad du ”betaler” for. Skype er godt nok en gratis service, når du kommunikerer pc til pc, men kvaliteten af servicen er også derefter. Hvis du benytter dig af købeversionerne af Skype, vil du uden tvivl mærke et markant løft i lyd- og billedkvalitet såvel som i forbindelsesstabilitet.

Se også:  Guide: Fiks synkroniserings-problemer med OneDrive

Men du kunne jo også vælge et helt andet kommunikationsprogram end Skype. Vi er gået på jagt efter noget bedre og tester tre alternativer på de næste sider. Lad dig inspirere, og prøv dem af med venner eller familie. Måske kan det løfte din oplevelse, når du videochatter gratis på nettet.

Her er nærmest tale om en videreudvikling af Windows Live Messenger. Interface, menuer og funktioner er meget identiske. Goober understøtter gratis samtaler med andre Goober-konti, og du kan videochatte gratis med op til fem andre. Videosamtalerne foregår i HD-kvalitet, så billedet er klart.

[pt id=’2025245′ size=’large’ link=’file’]

 

Det er nemt at importere dine kontakter fra andre chattjenester som Windows Live Messenger og ICQ, mens Goober kan integreres med Facebook og Twitter, hvis du ønsker at samle dit sociale onlinenetværk i en central.
Ulempen er, at Goober kan virke uoverskuelig med de reklamer og andre tjenester, som du mere eller mindre frivilligt får hentet og aktiveret, når du installerer Goober.

Det tyske udviklingshold bag Goober har sørget for, at der er anti-ekkosoftware i tjenesten, så dine samtaler går klart igennem. Lydkvaliteten er et væsentligt skridt op i forhold til Skype.

Goober er et stabilt alternativ til Skype, men det er ikke perfekt.

Anti-ekkosoftwaren fungerer ganske fint, men problemerne med forsinkelser og tabt forbindelse forekommer til tider stadig – om end færre gange end med Skype.

Fordele: Brugervenlig, god lydkvalitet, gratis videochat med op til fem personer.
Ulemper: Du siger ja til fremmede programmer og tjenester. Enkelte problemer med forbindelsen.

Har du brug for at holde en videokonference med op til 12 personer gratis er OoVoo måske den rette tjeneste for dig. Det er på denne videokonferencedel, at OoVoo differentierer sig i forhold til de øvrige tjenester.

[pt id=’2025246′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du henter gratisversionen af OoVoo, får du internettelefoni, tekstbaseret chat og videochat i en samlet pakke.

Brugerfladen er ikke køn eller brugervenlig. Der er masser af funktioner og ikoner plastret sammen på et lille areal. Det tager sin tid at vænne sig til tjenesten og finde rundt i den. Endvidere vil du, i gratisversionen, opleve et væld af reklamer, der popper op nederst i skærmen på sådan en måde, at det er distraherende.

Se også:  Skyen som omdrejningspunkt for effektive Wi-Fi-løsninger

Men det er imponerende, at en gratistjeneste kan levere videokonferencer med op til 12 personer ad gangen, og selvom videokonferencerne ikke foregår i HD, er billedet stadig pænt og forholdsvis skarpt at se på. Lydkvaliteten svinger til gengæld en del. Der kan ofte høres ekko på linjen. Men ellers går stemmer klart og tydeligt igennem. Og det var ikke mange stabilitetsproblemer, vi oplevede, da vi testede tjenesten.

Fordele:Gratis videokonferencer med op til 12 personer, god stabi-litet og billedkvalitet.
Ulemper: Meget synlige og distraherende bannerreklamer. Dårligt interface.

Hvis du allerede er Skype-bruger, og alle dine kontakter findes her, kunne VoxOx være interessant, eftersom udviklerne har fokuseret på integration. Det betyder, at du kan samle alle dine Facebook-, Skype- og andre sociale mediekontakter i én tjeneste.

[pt id=’2025247′ size=’large’ link=’file’]

 

VoxOx er nem at betjene takket være tjenestens brugervenlige interface. Klik på en kontakt, og en menu med kommunikationsmuligheder dukker op. Vil du eksempelvis chatte med en kontakt, der ikke er ved sin computer, sender VoxOx blot din besked som en sms. Dermed kan du chatte gratis fra computer til mobiltelefon.

Selvom integrationen af kontakter er let, skal du dog være opmærksom på, at du ikke ved et uheld kommer til at spamme alle dine Facebook-venner eller kontakter i andre tjenester med invitationer, når du installerer VoxOx.

VoxOx leverer videochat og internettelefoni ligesom de øvrige tjenester. Dog er det internettelefoni og chat, der er i højsædet her. Du kan også have en telefonkonference (uden billede) med op til 20 personer.

Lydkvaliteten er ganske god, og forbindelsen er væsentligt mere stabil end hos Skype, hvilket er et klart plus, hvis du er vært for en telefonkonference. Dog er videokonferencer det sidste led, der mangler.

Fordele: Nem integration af dine kontakter fra Skype og sociale medier. God lyd, stabil forbindelse.
Ulemper:
Manglende videokonference.


Goober Messenger
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Lowepro Pro Messenger 180AW
TAGS
Cloud
Skype
videochat

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S