Home » Gratis software » Guide: Skriv endnu bedre på engelsk
Guide: Skriv endnu bedre på engelsk

Guide: Skriv endnu bedre på engelsk

Share

Skriver du mange engelske tekster, men har svært ved at finde formen og de korrekte ord, kan Grammarly hjælpe. Programmet får orden på dine tekster og gør dem stilistisk funklende

Grammarly er blevet et kæmpehit på grund af den avancerede stave- og grammatikkontrol. Og som dansker kan du bruge det til at skrive bedre engelske tekster med. Mange programmer, for eksempel Microsoft Office, har funktionerne indbygget, men Grammarly kontrollerer ikke kun den rå syntaks. Din skrivestil kommer også under kritisk lup. Med et par klik med musen kan du se detaljerede oplysninger om det engelske sprog.

I denne guide lærer du, hvordan du konfigurerer både webudvidelsen og programversionen og får styr på grænsefla-den og det basale ved hjælp af et demo-dokument, før du uploader egne filer. Du lærer også at integrere Grammarly med Facebook Messenger og Microsoft Word som supplement til deres korrekturværktøjer.

Se også:  Her de bedste gratis-programmer lige nu
1 Installér Grammarly

Åbn www.grammarly.com. Er den understøttet, kan du klikke på det relevante link for at installere Grammarly, for eksempel ”Add to Edge”. Microsoft Store åbnes. Klik på ”Hent” for at bekræfte installationen. Når udvidelsen er hentet, klikker du ”Start” for at vende tilbage til Edge. Vælg ”Slå den til” for at begynde at bruge grammatisk.

2 Registrer dig hos Grammarly

Når Grammarly er aktiveret, vil din browser indlæse registreringssiden. Du kan logge ind med Facebook-id og en Google-konto. Alternativt med din mailadresse. Vælger du at gøre det, skal du også oprette en adgangskode. Klik på den hvide pil for at fortsætte. Udfyld registreringen ved at indtaste dit navn, før du klikker på ”Sign Up”.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu
3 Det basale i Grammarly

Klik på ”Continue to Grammarly it’s free”, og et kontrolpanel indlæses. Vælg ”Demo Document” for at få ind-blik i, hvordan programmet fungerer. Problemer med stavning eller grammatik vises øverst til højre. Hold musen over et tekstafsnit understreget med rødt for at se fejlen. Klik ”Dismiss” eller ”See More” for at åbne assistenten.

4 Brug af assistenten

Programassistenten kan også åbnes ved at vælge ”Correct with Assistent”. Klik herefter på hvert afsnit for at se, om problemet skyldes stavning, grammatik eller konventioner. Klik for at løse fejlen, for eksempel ”Click to add hyphen (”klik for at tilføje bindestreg”). For en grundig forklaring klik på ”(…)” i Assistant-panelet.

TAGS
grammarly
Gratis programmer
sprog
stavekontrol
Staveprogram

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S