Home » Andet » Grafisk filmmagi med gratis software
Grafisk filmmagi med gratis software

Grafisk filmmagi med gratis software

Share

Grafiske computereffekter er der masser af i de store og skæppedyre udenlandske filmproduktioner, og det kan vi ikke hamle op med herhjemme. Alligevel kan danske filmproducenter sagtens skabe imponerende filmeffekter på lavbudget

Marvel-superhelte i alle udformninger svinger sig gennem gader og over bytage forfulgt af den nye super-journalist eller antihelt Venom. Der bliver ikke sparet på billedtricks og GCI-effekter (Computer Generated Imagery), når de kæmpemæssige internationale actionfilm ruller over lærredet i forsøg på at tømme tilskuernes lommer.

Ofte tager post-produktionen (efterbehandlingen) længere tid end selve optagelserne, og der anvendes kæmpecomputere og professionel software i millionklassen for at skabe de effekter, der skal tryllebinde dig så meget, at du synes, at det er biografbilletten værd.

Her kommer dansk filmproduktion til kort, for vi har simpelt hen ikke herhjemme de samme budgetter at gøre godt med. Vel bevares, en film som Skammerens datter omfatter da bestemt både virkningsfulde og imponerende computerdrager, som bliver ”inddraget” med bemærkelsesværdig realisme. Men bevæger vi os bare lidt længere ned i produktionspris, har vi ikke råd til det store effektopbud. Og det er synd.

Se også:  Samarbejde mellem Nokia, CGI og HMD skal sikre bedre IoT enterprise-løsninger
Freeware klarer baggrunden

Det synes produktionsselskabet 41Shadows Production (del af Eave-netværket og Wildersgade Filmhus), der også står bag den nye børnefilm ”Kaptajn Bimse”. Så instruktørduoen Thomas Borch og Kirsten Skytte besluttede sammen med det øvrige filmhold at gå på jagt efter freeware (gratisprogrammer) til visuel bearbejdelse og fandt tre open source softwarepakker til brug for billedbehandling. Det har gjort det muligt at lave stort set hele filmen med software baseret på open source.

Ved brug af disse (i betragtning af deres freeware-status) egentlig ret avancerede og effektive programmer har skuespillerne uden kæmpeomkostninger kunnet optræde i fortryllede skove, på havet og andre steder, som ellers ville have været meget dyre og omstændelige at filme i et studie eller on location (altså eksempelvis på Hawaii eller ude på åbent hav, hvis det var dér, handlingen skulle foregå). På den måde kan danske filmmagere skabe overbevisende magiske verdener for små penge og skabe næsten amerikanske produktioner på danske budgetter.

Thomas Borch er instruktør og fotograf på ’Kaptajn Bimse’.

I den nye film, der er baseret på historien om Kaptajn Bimse og Goggeletten fra Bjarne Reuters magiske univers, er det strengt taget kun skuespillerne, et par dukker og få andre rekvisitter, der ikke er computergenereret. Al baggrund og andre elementer i den magiske verden er digitale data i computeren.

Se også:  Samarbejde mellem Nokia, CGI og HMD skal sikre bedre IoT enterprise-løsninger

TAGS
CGI
film
special effects

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S