Home » Grafikkort » Grafikkort [STORTEST]: Sådan skal computerspil spilles
Grafikkort [STORTEST]: Sådan skal computerspil spilles

Grafikkort [STORTEST]: Sådan skal computerspil spilles

Share

Ingen anden komponent kan have så stor en indflydelse på din gamingoplevelse som dit grafikkort. Processorer, hukommelse, bundkort og lager er alle vigtige, men gpu’en er hjertet i enhver gaming-pc. Og derfor fortjener denne enhed også, at man bruger den største del af budgettet her, uanset om der er tale om en maskine til titusinder af kroner eller en billig pc i den laveste ende.

Sådan tester vi

Cpu’en er pc’ens hjerne, men det er grafikkortet, der bliver presset mest af spil. Det er den komponent, man bør opgradere hyppigst. I gamingsystemer er det som regel også den dyreste del. Det er afgørende at finde det grafikkort, der giver det bedste forhold mellem pris og ydelse.

Med de nye RTX 20-kort fra Nvidia kan man nemt blive fanget i et kapløb mod toppen. Labre framerates ved 4K? Det kunne vi godt tænke os, men vil vi betale lige så meget for en gpu, som vi giver for en komplet mellemklasse-pc? Formentlig ikke. I denne test har vi samlet Nvidias tre nye RTX-kort plus de bedste AMD- og Nvidia-kort fra den forrige generation. Vi har afrundet vores test med et af vores foretrukne mellemklassekort – et kort, som de fleste af os har råd til.

Vi har afprøvet disse kort på 12 moderne spil ved opløsningerne 4K, 1440p og 1080p. Vores testsystem bruger en overclocket Core i7-8700K med 16 GB DDR4-3200 CL14-hukommelse, og spillene bliver afviklet fra en hurtigt ssd. Formålet med det er at minimere indflydelsen fra andre komponenter på ydelsen, så vi kan koncentrere os om grafikkortene.

Har man brug for et grafikkort?

Er din nuværende pc hurtig nok til at berettige anskaffelsen af et bedre grafikkort? Hvis man bruger et GTX 1080 Ti, vil springet fra en Core i7-4770K til en Core i7-8700K kun forbedre 1080p-framerates med i gennemsnit 23 %. Ved 4K målte vi kun encifrede forbedringer i ydelsen. Det er virkelig kun gpu’en, der tæller. På den anden side: Hvis du stadig holder fast ved en Core i5-2500K, vil det være tilrådeligt at opgradere den, før du anskaffer et dyrt RTX-kort.

Se også:  Gaming-headsets [STORTEST]: Gaming med god stil

Men før du gør det, bør du spørge dig selv: Er der spil, jeg gerne vil spille, men som i øjeblikket ikke virker godt? Man behøver ikke at køre ved ultra-kvalitet for at nyde et spil, og det er ofte muligt at skrue lidt ned for indstillingerne og opnå en solid stigning i framerates på 50 procent uden større tab af billedkvalitet. Men hvis du synes, at de spil, du spiller, halter meget, er tiden inde til at overveje en opgradering.

1 GeForce RTX 2080 Ti –  NVIDIA 10.500 kr.

Nvidias GeForce RTX 2080 Ti er den seneste og mest potente gpu på markedet. Den bugner af funktioner, herunder flere CUDA-kerner, RT-kerner til realtids-raytracing og Tensor-kerner til deep learning-beregninger. Turingarkitekturen indeholder også andre forbedringer, der er med til at gøre dette kort til det hurtigste grafikkort til gaming og alt muligt andet. Hvis du vil have mest for pengene, skal du glemme alt om de nye RTX-kort. Men hvis du sidder med en 4K 144 Hz HDR G-Sync-skærm, er RTX 2080 Ti lige noget for dig.

Takket være Tensor-kerner kan 2080 Ti bruge Nvidias nye DLSS-teknologi til at opskalere og afrunde spil til 4K med en kvalitet, der svarer til født 4K-rendering ved hjælp af TAA. Vi har brugt DLSS i adskillige demoer, og algoritmen virker som lovet, idet 2080 Ti’s 4K DLSS-ydelse mere end fordobler 1080 Ti’s 4 K TAA-styrke.

Nvidia har også leveret en raytracing-demo ved navn Star Wars Elevator, og den kan køre på tidligere gpu’er. 2080 Ti kørte demoen ved 1440p og 59 fps, mens 1080 Ti kun kunne klare 10 fps. Hillemænd. Nu venter vi blot på flere spil, der kan udnytte raytracing og DLSS.

Se også:  7 genveje til e-sport
Alt om DATA: Dommen

+ Det hurtigste gamergrafikkort
+ Raytracing og deep learning-teknologi
– Monstrøs pris på et GeForce
– Meget få raytracingspil

Specifikationer

GPU-kerner: 4352 / Clockfrekvens: 1350 MHz / Boostfrekvens: 1545 MHz / GFLOPS: 13.448 / Hukommelse: 11 GB GDDR6 / HUKOMMELSESFREKVENS: 14 GT/s / Hukommelsesbåndbredde: 616 GB/s

2 GeForce RTX 2080 – NVIDIA 6800 kr.

Der er ingen tvivl om, at RTX 2080 Ti er det hurtigste gamergrafikkort, og det har alle mulige seje og potentielt nyttige funktioner, men med de aktuelle priser er det en bitter pille at sluge. Hvis man går ned til RTX 2080, får man stadig fremragende ydelse – det er den næsthurtigste forbruger-gpu, der slår GTX 1080 Ti – og man sparer næsten 4000 kroner. Og man får alligevel de samme funktioner til raytracing og DLSS, om end ikke helt så mange for hver kernetype.

Desværre er der ingen direkte konkurrence fra AMD, og Nvidia har øget priserne, således at RTX 2080 overtager markedet for gpu’er i denne prisklasse. Det eneste alvorlige forbehold er det samme, der gælder for de andre RTX-kort: Vi venter stadig på flere spil, der giver mulighed for raytracing-effekter og DLSS. Det første var Battlefield V, og vi venter i skrivende stund på en Shadow of the Tomb Raider-patch, før vi for alvor kan konkludere, om RTX 2080 er stærk nok til at bruge den nye teknik. Vi håber det, men det kan måske være et spørgsmål om omhyggelig indstilling af opløsning og kvalitet. En patch fra Nvidia og DICE, der kom for nylig, synes at pege i den rigtige retning.

Alt om DATA: Dommen

+ Raytracing og deep learning
+ Potentiale til at blive hurtigere
– Vi mangler test af raytracingspil
– Dyrere end 1080 Ti

Specifikationer

GPU-kerner: 2944 / RT-kerner: 46 / TENSOR-kerner: 368 / Basisfrekvens: 1515 MHZ / BOOSTfreKvens: 1710 MHZ / GFLOPS: 10.068 / hukommelse: 8 GB GDDR6 / hukommelsesfrekvens: 14 GT/S / Hukommelsesbåndbredde: 448 GB/S

TAGS
Gaming-tilbehør
Grafikkort
Gruppetest
hardware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S