Home » Grafikkort » Grafikkort [STORTEST]: Grafikkort til overkommelige priser
Grafikkort [STORTEST]: Grafikkort til overkommelige priser

Grafikkort [STORTEST]: Grafikkort til overkommelige priser

Share

Det er ikke os alle, der har råd til at spendere 3-4000 kroner for at toptunet grafikkort. Mindre kan heldigvis også gøre det …

Hvis man vil have forrygende grafikydelse til en ikke fuldstændig afsindig pris, skal man være indstillet på at give 3-4000 kroner for et Nvidia GTX 1070 eller et GTX 1080. Men det er ikke os alle, der har råd til at give så meget for et grafikkort

Det er grunden til, at vi har samlet de seks kort, der ligger lige under GTX 1070. Her taler vi om grafikkort til priser fra 3200 kroner og helt ned til 1250 kroner. Hvis du leder efter et kompromis mellem ydelse og pris, burde du snildt kunne finde dit næste grafikkort i denne test.

!?

AMD eller Nvidia?
Nvidia har forsvaret førstepladsen i årevis, når det gælder top-ydelse. Firmaets kort er også stadig lidt mere strømeffektive end de andre. Til gengæld klarer AMD sig godt på markedet for mellemklassekort, og hvis du er interesseret i kryptovaluta-mining, er de det bedste valg.

AMD Freesync eller Nvidia G-Sync?
Et af aspekterne i kampen mellem AMD og Nvidia består i at vælge stutter-eliminerende teknologi. De virker gennemgående lige godt, men der er en tendens til, at den dyrere G-Sync bliver brugt på de bedste skærme.

Se også:  Radeon VII vs. RTX 2080 Super vs. RTX 2080 Ti [TEST]: Hvilket 4K-grafikkort er bedst?

Hvor megen videohukommelse?
Grundreglen er, at højere opløsning og grafisk kvalitet kræver mere hukommelse. Hvis du har en skærm med høj opløsning og vil have det bedste ud af spil, skal du satse på mere hukommelse.

Ordbog

Gpu’en
– grafikprocessoren – er hjertet i dit grafikkort, ligesom cpu’en er det for resten af din pc. Dens hundreder (eller tusinder) af små streamprocessorer videresender de meget parallelle belastninger, der kræves for at rendere hver eneste frame i dit spil.

Streamprocessorer
(SP’er) er bittesmå processor-kerner. De minder om kernerne i en cpu, men de er langt enklere. Jo flere der er, og jo hurtigere clockfrekvensen er, desto højere er frameraten. Arkitektoniske forskelle betyder dog, at man ikke kan sammenligne AMD-SP’er med Nvidia-SP’er.

Se også:  Grafikkort [STORTEST]: Det bedste grafikkort til din gamer-pc

Videohukommelse
– også kaldet vram – er den hurtige hukommelse på et grafikkort, der gør, at gpu’en hurtigt kan få adgang til alle de data, den skal bruge, for eksempel teksturer, polygoner osv. Hvis der ikke er nok af den, skal kortet bruge den meget langsommere system-hukommelse.

AIB
– Add-in-board partners – kan være EVGA og Sapphire, der tager chips fra AMD og Nvidia og indbygger dem i de grafikkort, man kan købe i butikken. Overclocking, specielle kølere og andet ekstraudstyr gør det muligt for hver AiB at specialisere sit produkt.

Valuta for pengene
– Det antal frames pr. sekund, man får for hver krone. Angivet som gennemsnitlig fps divideret med kortets pris. En omtrentlig antydning af valuta for pengene.

 


TAGS
gpu
Grafikkort

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S