Home » Grafikkort » Grafikkort kan du godt regne med …
Grafikkort kan du godt regne med …

Grafikkort kan du godt regne med …

Share
Grafikkort beregner olie, og det er ikke gas

Som der er forskel på problemer, er der selvfølgelig også forskel på den måde, de skal angribes på og på de værktøjer, der skal bruges. Energiselskaber anvender forskellige beregningsmodeller til at finde ud af, hvor og hvordan de bedst kan bore efter olie og gas med størst muligt udbytte og fordel.

Og firmaet Stone Ridge Technology, der netop bl.a. udvikler software til opsøgning af sådanne energiforekomster, har udviklet testprogrammet Echelon. Dette program kan simulere et potentielt olie- og gasfelt med én milliard målepunkter, der samlet giver en beskrivelse af reservoirets porøsitet og permeabilitet. Problemet er kun at finde hardware, der er effektiv nok til at behandle et så astronomisk antal data.

En visualisering af et typisk olie- og gasfelt renderet af en supercomputer.

Tilbage i februar satte det kæmpestore internationale olie- og gasselskab ExxonMobil beregningsrekord med en supercomputer med i alt 716.800 processorkerner. Det svarer til at udnytte den samlede regnekraft fra 22.400 computere med hver 32 processorer og forudsatte adskillige forbedringer i softwaren, som blev lavet i samarbejde med National Center for Supercomputing Applications. Til gengæld var denne simulering af et typisk olie- og gasfelt ifølge ExxonMobil tusind gange hurtigere end de konventionelle analysemetoder, der ellers har været brugt i olieindustrien.

Se også:  Radeon VII vs. RTX 2080 Super vs. RTX 2080 Ti [TEST]: Hvilket 4K-grafikkort er bedst?

Men i april 2017 blev der sat en ny rekord, der klart demonstrerede, at gpu’ere reelt er endnu bedre til at håndtere netop denne type af opgaver. I et samarbejde mellem IBM, Nvidia og Stone Ridge Technology har computer-ingeniører i stedet for en traditionel supercomputer sammenbygget 30 IBM Power Systems S822LC for HPC-servere bestykket med 60 Power-processorer og 120 Nvidia Tesla P100 gpu-acceleratorer.

Tesla P100 er Nvidias særlige højtydende gpu til high-performance computing, men bygger på samme principper og teknologi som andre grafikkort. Denne opstilling klarede simuleringen af et oliefelt med én mia. beregningspunkter på 92 minutter og ydede 10 gange så hurtigt og effektivt som en supercomputer.

Se også:  Årets EISA-vindere er fundet: Verdens 78 bedste tech-nyheder

Ydermere fyldte opstillingen 100 gange mindre og brugte kun en tiendedel så meget strøm i sammenligning med konventionelle Intel Xeon-processorer.

TAGS
Grafikkort
tech
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S