Home » GPS » GPS i 2022 – sugekoppen der blev væk
GPS i 2022 – sugekoppen der blev væk

GPS i 2022 – sugekoppen der blev væk

Share

TomTom genopfinder sig selv på forbrugermarkedet med en smartphone-app, der ser ud og – næsten – føles som skærmen på et af firmaets ikoniske navigationssystemer. Er 2022-løsningen bedre end fortidens?

Der er blevet langt mellem biler med sugekop i eller ved forruden. Når man en gang imellem ser sådan én, drejer det sig typisk om en holder til et såkaldt dashcam, som konstant overvåger trafiksituationen.

Den uundværlige GPS-navigatør er enten blevet en del af en bils intelligente elektronik eller – langt hyppigere – afløst af en ”gratis” app som den dominerende Google Maps eller en lignende løsning.

Men mennesker – i hvert fald denne profil – er også vanedyr, og når man først har vænnet sig til en bestemt GPS-filosofi, er det ikke altid nemt at skifte leverandør. Her på AOD har TomTom været blandt de foretrukne GPS-mærker – tjek selv på www.aod.dk, men der er gået mere end fire år siden vores seneste test.

Se også:  Garmins nye GPS'er har indbygget dashcam, som filmer uheld på vejen

Til trods for denne situation har TomTom klaret sig godt og beskæftiger i dag over 4500 medarbejdere i hovedkvarteret i Amsterdam samt på 30 kontorer i andre lande.

Langt den største del af denne stab arbejder med kort – indsamling, opdatering og kommunikation af vej- og trafikdata, der gør det muligt at køre fra A til B på den nemmeste, hurtigste og sikreste måde. Et enormt fremskridt har været at bygge GSM-moduler ind i GPS’erne, så brugerne får konstant opdateret trafikinformation via mobilnettet.

 

Over i mobiluniverset

TomTom har set skriften på væggen og eksperimenteret meget med at overføre brugeroplevelsen fra de dedikerede GPS’er til smartphone-universet samt ikke mindst finde en appetitlig prisstruktur i forhold til markedets gratisløsninger.

I 2021 tog virksomheden nogle initiativer, som lader til at virke: Prøv TomTom Go-appen gratis i 30 dage, og hvis du kan lide den, koster en licens med global geografisk dækning og løbende opdateringer 29 kroner om måneden eller 155 kroner om året. Og iOS-familier med op til seks brugere kan slippe med 229 kroner om året for hele molevitten.

Se også:  Stor opdatering på vej til Android-tablets – nu kan du trække og slippe indhold

Ifølge TomTom er appen allerede blevet downloadet mere end 10 millioner gange. Der forlyder ikke noget om, hvor mange af disse downloadere der er blevet hængende som betalende kunder.
Vi købte en Android-licens i eftersommeren 2021 og har leget lidt med den.

Sådan præsenteres Android Auto-appen på en smartphone med Android 12-styresystemet. Det er ikke et problem at få fremmede apps over på en kompatibel skærm i bilen.

Vi valgte dog at udskyde en test, fordi der gik rygter om, at den dengang kommende version 12 af Android-styresystemet ville ændre mulighederne for at bruge Android Auto-appen direkte på touchskærmen i en bil. Hensigten skulle være at tvinge GPS-brugerne over på Googles egen Assistent-køretilstand.

Nu har vi fået Android 12 på et par af vores smartphones, og så kan vi bedre beskrive, hvordan TomTom GO-appen i dag fungerer på en smartphone i en bil.

TAGS
Android
gps
navigation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S