Home » Kamera » GoPro klar med 360 graders kamera og ny generation af Hero
GoPro klar med 360 graders kamera og ny generation af Hero

GoPro klar med 360 graders kamera og ny generation af Hero

Share

I tidernes morgen var det GoPro, der definerede markedet for actionkameraer. Siden er mange andre brands kommet til, men der er næppe nogen, som kan være i tvivl om, at Gopro stadig hører til blandt actionkameraernes elite. På et pressemøde i København den 28. september lancerede man ikke bare den seneste generation 6 af Hero serien, men også det helt nye 360 graders kamera Fusion. Desuden annoncerede man flere softwareopdateringer til GoPros Karma Drone

Den største nyhed var ubetinget Fusion, som blandt andet byder på indbygget stabilisering, og som man kalder for meget mere end bare et almindeligt VR-kamera. Fusion byder nemlig på funktionen Overcapture, der betyder at brugeren kan definere områder i en 360-graders video, som derefter kan klippes ud og redigeres sammen som helt almindelig video. Det er måske lidt svært at forklare, men betyder reelt, at en skateboarder på en bane kan lave en film, hvor man følger hans vej rundt på banen – selv om kameraet under optagelse er placeret fast på et stativ.

Mens Fusion ventes klar til salg ultimo året til en foreløbig pris på 700 dollars, er Hero 6 allerede nu klar til salg herhjemme til en dansk pris på ca. 4.500 kr. Udefra er der ikke den store forskel på version 5 og version 6. Vi skal ind under motorhjelmen for at finde nyhederne.

En af de ting, der virkelig blev slået på tromme for på pressemødet var, at den indbyggede 3-aksede stabilisering nu er blevet så god, at den efter GoPros eget udsagn stort set skulle eliminere behovet for en gimbal. De testoptagelser, pressen blev præsenteret for, så da også ganske overbevisende ud.

Højere framerate

Næste store nyhed er, at det nu er muligt at optage 4K materiale ved en framerate på 60, hvilket er det dobbelte i forhold til 5’eren. Noget, der virkelig har været efterspurgt af seriøse actionjunkies, for jo flere frames pr. sekund, jo bedre bliver optagelserne, når tingene går stærkt.

Actionfolket vil sikkert også være glade for, at det nu er muligt at lave optagelser i superslowmotion med en framerate på 240. Ikke i 4K forstås, men dog stadig i fuld HD, nemlig 1080p.

TAGS
actionkamera
GoPro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S