Home » Kamera » GoPro Hero7 Black [TEST]: Actionkongen slår til igen
GoPro Hero7 Black [TEST]: Actionkongen slår til igen

GoPro Hero7 Black [TEST]: Actionkongen slår til igen

Share

Actionkamera-markedet har længe været domineret af GoPro, men har producenten gjort sig nok umage med dette kamera til at blive siddende i kongestolen?

I 2004 introducerede et firma ved navn Woodman Labs verdens første kommercielle action-kamera. Firmaet skiftede senere navn til GoPro, og så er vi allesammen med. For netop GoPro har siden det første kamera været kongen af genren. Ikke blot var GoPro-kameraerne først på markedet. I mange år derefter leverede GoPro også genrens bedste kameraer.

Der har været en masse hype omkring actionkameraer. Nu er de ikke længere en spændende nyhed, og interessen for kameraer har i nogen grad flyttet sig til smartphones. Men actionkameraet er stadig det bedste valg i en række handlingsmættede optagesituationer. Spørgsmålet er så, om GoPro stadig er kongen af markedet.

Her tester vi kameraet Hero7 Black, der er en ny opdatering fra Hero6. Der er sat fokus på at gøre videooptagelser mindre rystede med en teknologi, der kaldes HyperSmooth, en indbygget, elektronisk stabilisator.

Også lyddelen er forbedret, og der er en ny TimeWarp-funktion, et gestikbaseret brugerinterface og livestreaming. Det er ret imponerende, at alle disse nye funktioner er blevet klemt ned i nærmest det samme chassis som i forgængeren.

Hero7 er vandtæt ned til 10 meter, men du kan komme endnu længere ned – 30 meter – med et vandtæt hus, som er tilkøb. Huset er blot et eksempel på det store udvalg af tilbehør, der er til GoPro-kameraerne, hvilket medvirker til at styrke mærkets position i forbrugernes opfattelse.

En af de fedeste, nye funktioner er TimeWarp-videoer, som gør det muligt at lave timelapse. I sig selv er det sjovt med disse tidsforskudte videoer, men de kan også bruges til at flytte tiden hurtigt eller skabe variation i en længere videooptagelse.

HyperSmooth-stabiliseringen virker med videoer op til 4K og 60 fps (billeder i sekundet). Funktionen fungerer fantastisk godt.

God lyd er vigtigt

Det er ikke nemt at få god lyd på videooptagelser i det hele taget. Det ved alle, der har optaget med mobilkameraer. Derfor byder vi det velkommen, at Hero7’s indbyggede mikrofon har en større dynamisk rækkevidde end i tidligere GoPro-kameraer. Det er bedre til at opfange dybe frekvenser og høje frekvenser. Der er også indbygget software, som kan reducere lyden fra vibrationer.

Forbedret brugerflade

Der er naturligvis en touchskærm på bagsiden af Hero7, men brugerfladen er blevet fornyet. Resultatet er (heldigvis), at menuer, tilstande og indstillinger er blevet langt nemmere at bruge, og du kan bruge gestik, som kameraet er god til at opfatte.

Der er også mulighed for stemmestyring, hvilket er ganske praktisk, når du farer af sted på skiløjpen med handsker på og ikke kan komme til at trykke på skærmen. Hvis du forbinder kameraet til din mobil med GoPros app, kan du streame live. Under vores test var det muligt at sende video direkte til Facebook Live, men YouTube skulle være på vej som den næste kanal.

Så sidder GoPro stadig på tronen? Ja, bestemt. Hero7 Black er utvivlsomt det bedste actionkamera fra producenten. Her har det ikke handlet om at få endnu bedre specifikationer (desværre heller ikke længere batteritid), men at forbedre en masse små funktioner og dermed gøre det muligt at få optagelser med bedre billedkvalitet og lydkvalitet.


GoPro Hero7 Black
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Summary

Testholdet mener:

Brugerfladen er gjort nemmere, billedstabiliseringen forbedret, og mikrofonlyden er tydeligere. Dertil kommer livestreaming. GoPro Hero7 Black er kongen af action-kameraerne.

Teknisk set:

GoPro Hero7 Black
Pris: 3400 kr.
Opløsning, video: 4K, 60 fps
Opløsning, foto: 12 MP
Display: Touch, 2”
Tilslutninger: USB, Micro HDMI, Bluetooth 4.2
Størrelse: 62 x 45 x 32 mm

 

TAGS
actionkamera
friluft
GoPro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S