Dissektion: Hvad er der indeni GoPro Hero4 Session

Dissektion: Hvad er der indeni GoPro Hero4 Session

Share

Her dissekerer vi GoPro Hero4 Session.

Baggrund:
I bådene! Det nye GoPro Hero4 Session er lige kommet, og det er aldeles forrygende. Det er GoPros første vandtætte kamera, som ikke kræver et kabinet. Men vil tætningerne på dette Session forhindre det i at score 10 i reparationsvillighed? Vent og se.

Selvom Session ikke er så stærkt som GoPro Hero4 Black, kan man alligevel filme ved 1440p 30 fps.

Selvom Session ikke er så stærkt som GoPro Hero4 Black, kan man alligevel filme ved 1440p 30 fps.


De vigtigste specifikationer:
• Solid, vandtæt konstruktion
• 1.030 mAh genopladeligt litiumbatteri
• Indbygget Wi-Fi, micro-USB-stik og microSD-stik (kan udvides op til 64 GB)
• Videooptagelse 1440p ved 30 fps og 1080p ved 60 fps
• 8 MP-vidvinkel til stillbilleder

Vigtige iagttagelser:
• Det ser ud til, at vi kommer på arbejde. Se, en masse T4 torx-skruer på forsiden! Vi nåede lige at blive bekymrede, GoPro. Ud med skruerne, og linsedækket bliver løsnet. Vi får adgang til en O-ring. Linsedækket af glas er sandsynligvis den del, der har størst risiko for at gå i stykker på et Session, men det er også den del, der er nemmest at udskifte. Det er godt at se, at GoPro har tænkt på reparation af linsedækket. Og sært, at man sælger et komplet sæt til udskiftning af det.

• Efter at vi har hjemsøgt det meste af det ydre, overrasker det os ikke at konstatere, at GoPros batteri er loddet fast på bundkortet og limet fast på en bøjle. Ikke flere udskiftelige batterier – formodentlig af hensyn til vandtæthed. Med en anslået batteritid på to timer kommer man til at oplade ofte. Det forøger antallet af opladninger på kameraet og forkorter dets levetid. Men batteriet kan man ikke skifte.

Det er vanvittige mængder af hardware, GoPro har pakket ind i Session.

Det er vanvittige mængder af hardware, GoPro har pakket ind i Session.

• Med en håndbevægelse ryger skærmen og tænd/optag-knappen – alt, hvad brugeren behøver, er anbragt på en forvirrende knap. Som alt andet på Session er disse komponenter mindre og rummer mere komplekse, sammenflettede kabler end i ældre modeller.

• Ligesom de Hero4-kameraer, der kom før Session, har vi her en  ƒ/2,8-glaslinse med “ultra-vidvinkel med reduceret forvrængning”. Lad os håbe, at vandtætheden virkelig fungerer – det bliver stort set umuligt at udskifte denne linse uden at ødelægge kameraet.

• 8 megapixel-sensoren mangler den 4K-funktion, der er i 12 megapixel-sensorerne i Hero4 Black/Silver, for i stedet at understøtte opløsninger op til 1440p ved 30 fps.

Del denne