Home » Internet » Nu kan du tale med alle i hele verden
Nu kan du tale med alle i hele verden

Nu kan du tale med alle i hele verden

Share

Snart kan du tale med og forstå personer fra hele verden – uanset hvilket sprog de taler. Googles Pixel Buds-hovedtelefoner er begyndelsen til en helt ny måde at kommunikere på. Men hvordan kan det lade sig gøre, og hvad betyder det for dig?

I fremtiden behøver du ikke bruge tid på at lære fremmedsprog. Du stikker bare et par in-ear-hovedtelefoner i ørerne, og så forstår du hvert et ord af det, som japaneren over for dig står og siger. Og den fremtid er lige om et øjeblik, for tidligere på året præsenterede Google det nye trådløse headset Pixel Buds, der kan oversætte mellem en række forskellige sprog.

Så simpelt er det: Du er i Japan, men kan ikke tale japansk. Derfor banker du let på dimsen i dit højre øre og siger ”Google, hjælp mig med at tale japansk,” og så siger du noget på dansk. Ud af din Android-mobiltelefons højttaler lyder nu en stemme, der på japansk gengiver, hvad du netop har sagt på dansk. Japaneren over for dig nikker – han forstod hvert et ord – og svarer på japansk. Men i dine Pixel Buds hører du svaret på dansk.

Se også:  Nu foreslår Google grønne ruter, rejser og shopping i Maps
Kombinerer kendte teknologier

Det er småsensationelt. Og det vakte virkelig opsigt på Googles stort anlagte presseevent i efteråret, hvor Pixel Buds og andre produkter blev lanceret. Men på en måde er der intet nyt her. Vi har kendt til Google Oversæt i mange år. Og vi har kendt til talegenkendelse og maskinoplæsning. Taleoversættelse i realtid er egentlig bare en kombination af de tre ting.

Google-pixel2_frit

Foruden de særlige Pixel Buds-hovedtelefoner kræver Googles talegenkendelse, at du bruger mobiltelefonen Pixel 2.

Du kan i princippet gøre det på hvilken som helst smartphone: Du åbner Google Oversæt (Translate på engelsk), siger noget på dit eget sprog og trykker på højttaler-ikonet, der så
udtaler oversættelsen på det valgte fremmedsprog. Tilsæt trådløse hovedtelefoner, og så har man lavet sine egne Pixel Buds.

Se også:  Google lukker definitivt ned for persontracking på internettet

Men: Det fantastiske er, hvor nemt det er. Og hvor hurtigt det går. Og det gør en stor forskel.

Integrerer kunstig intelligens

Hvordan fungerer det? Google Pixel Buds er for så vidt intet andet end et par trådløse hovedtelefoner. Men kombineret med en Google Pixel-mobiltelefon sker der noget helt nyt. Telefonen er klar til stemmekommandoer. Og så åbner den nye verden sig.

For den trådløse hovedtelefon har Googles Assistant-teknologi indbygget, som naturligvis også er en integreret del af Googles nye mobiltelefon. Og dermed er den forbundet til Googles giga-kolossale vidensapparat, hvor alverdens hjemmesider, sprog og viden bliver forbundet af den evigt voksende og snart alvidende kunstige Google-intelligens.

TAGS
Google
innovation
oversættelse
pixel
stemmestyring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S