Home » Internet » Google starter ny bølge
Google starter ny bølge

Google starter ny bølge

Share

Kommunikationsplatform med chat, e-mail og wiki giver ny dynamisk måde at arbejde sammen på nettet

Det ville være synd at påstå, at Google ikke kaster sig ud i mange spændende og ofte også succesfulde projekter. Tænk bare på Gmail, Google Maps, Docs og Picasa.

Hvis ikke de finder på nyt selv, allierer eller køber de sig til spidsfindige idémageres arbejdskraft, som det skete med Brødrene Rasmussen (og nej, de er ikke danskere) for en del år siden.

De var nået et godt stykke vej med at lave den kort-software, som endte med at blive til Google Maps – og nu har Jens og Lars Rasmussen på ny sat sejlene til en potentielt banebrydende online-tjeneste ved navn Google Wave.

Det er en kommunikationsplatform, som smelter chat, e-mail og wiki-fænomenet sammen.

Forestil dig at åbne et dokument, hvor du kan tilføje tekst, billeder, videoer, afstemninger, landkort og tags – for derefter enten at arbejde videre med det selv eller åbne det for særligt indviede Wave-venner, som derefter også kan tilføje indhold til dokumentet. Så har du startet en ”Wave”.

[pt id=’2005957′ size=’large’ link=’file’]

 

En Wave kan enten blive udformet asynkront eller samtidig, hvis de inviterede er online, hvorved gensidig chat og produktion smelter sammen og skaber et fælles resultat i form af et brugbart dokument og/eller en almindelig dialog.

Se også:  Snart kan du vælge Google fra på Android-mobilen

Google Wave kan bruges til løs snak, brainstorm, planlægning, mødenotater – ja, snart sagt hvad som helst – og rummer efterfølgende en dokumentation af forløbet bag det færdige dokument via en interessant playback-funktion, som kan gennemspille hver enkelt tilføjelse trin for trin, så ingen nogensinde går glip af udviklingen af en fælles Wave.

Kommunikation bliver derfor ikke løsrevne brudstykker, men snarere et flow, der flyver frem og tilbage mellem emnets deltagere.

Google Wave vil nok ikke erstatte hverken chat, e-mail eller wikis, men i stedet blive et værktøj, som danner udgangspunktet for en ny og dynamisk måde at arbejde sammen på eller kan bruges til at opsamle ens egne små projekter.

Se også:  Hård melding fra Huawei: Der kommer ikke en mobil med Google igen

Nu bliver det spændende at se, hvordan brugerne kommer til at anvende tjenesten i praksis. For de som har fået lyst til at gøre forsøget, kræver Google Wave dog formentligt stadig, at man modtager en invitation fra en nuværende bruger.

Men det kan ikke vare længe, før der åbnes helt op, for bølgens styrke vil stige i takt med antallet af brugere – og det ved Google godt.

http://wave.google.com


TAGS
Google
kommunikationsplatform
wave

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S