Home » Andet » Vi googler hele Google
Vi googler hele Google

Vi googler hele Google

Share
Googles vilde fremtid,  ja – der kommer også droner

Hvis det står til Google, kommer droner en dag til at dominere luften over os

Droner får meget opmærksomhed, og meget af den er negativt. Men den potentielle fremtid for brugen af droner er faktisk ret positiv. Google er allerede begyndt at teste droner i Project Wing, hvor man leverer varer til kunder, og det kunne gøre dagens forsendelsessystem hurtigere.

Det lyder måske bizart, men Google har testet levering af pakker via droner, som sænker pakken ned med en 45 meters fiskesnøre fra luften.

Der er stadig bekymringer omkring sikkerhed og implikationer omkring privatliv i forhold til droner. Det kan dog ses som mere generelle bekymringer, der ledsager alle nye typer teknologi, som gør tingene på en ny måde. På et tidspunkt vil de måske forsvinde i takt med, at vi aner dronernes fulde potentiale. Ideen om, at droner kan levere nødhjælp er ret fascinerende. Lige fra jordskælv til oversvømmelser og borgerkrige vil droner kunne komme ud til områder, der er helt utilgængelige for mennesker og traditionelle befordringsmidler.

Hvis du overvejer, hvordan droner dog kan virke i sådanne områder, så er der allerede nogen, som har brugt meget tid på at designe hver enkelt af dem til netop det formål. De kan lette og lande uden nogen landingsbane, og de kan tilbyde de samme fordele som fly og helikoptere – bare i samme maskine.

Destinationerne kan programmeres præcist i dronen, og så leverer den nødhjælpen eller pakken helt uden den manuelle intervention fra mennesker.

Vi kan også se, hvor mange af Googles nuværende tjenester, der vil kunne hjælpe til på sådan en rejse. Google Maps er meget præcis, og sammen med de andre Google-tjenester giver det nærmset uendelige muligheder – måske til det punkt, hvor droner på himlen ikke længere vil indgyde frygt for terror, men vil være lige så almindelige som skyer eller fugle.

Google arbejder også på Project Titan, som bruger solcelledrevne droner til at levere internetadgang. Også Project Loon skal give mennesker i mere afsides områder en forbindelse, så potentialet er stort for den type teknologi, og mens begge projekter vokser og effektiviseres, vil vi nok se, at sikkerheden også bliver forbedret markant.

Se også:  15 stærke tips til Google Maps

Når veje bliver trange eller blokeres, og det bliver mere og mere umuligt at finde tilgængeligt land til at bygge ny infrastruktur på, giver det god mening at bevæge os væk fra landjorden og op i himlen.

Project Loon – Wi-Fi til alle

Alle vil en dag kunne få Wi-Fi takket være Googles ambitiøse Project Loon

Project Loon er en idé, som nok vil appellere til de fleste, om du selv har brug for det eller ej. I mange landområder rundt om i verden er det svært at opnå stabil internetforbindelse. Vidste du at to tredjedele af verdens befolkning på nuværende tidspunkt ikke har forbindelse til internettet?

Det er uden tvivl, fordi det koster mange penge og tager lang tid at opbygge infrastrukturen. Googles løsning på problemet er at sende balloner ud i stratosfæren, som vil gøre det muligt at sende en valid internetforbindelse overalt gennem et helt netværk af balloner. Det lyder måske fjollet, men det er lidt lige som at bruge satellitter til telefonopkald.

Det er bare potentielt lettere at få råd til, og på den måde er det mere tilgængeligt for mange mennesker. Hvis du tænker over det, så lyder Project Loon faktisk helt fornuftigt på trods af navnet Loon (= tosse), og det kunne meget vel blive til et af Googles mest nyttige projekter nogensinde.

Førerløse biler

Drømmen om en førerløs bil er nu tættere på end nogensinde før takket være Google

Når du tænker på en førerløs bil, overvejer du måske også, om sikkerheden er i orden, når man ikke behøver gøre nogen indsats for at finde vej på lange bilrejser. Men det har ikke stoppet Googles ”Self Driving Car Project”. Som det ser ud nu, er bilkørsel nemlig en af de mest farlige, dyre og ineffektive måder at transportere sig på.

Se også:  Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer

Alligevel kan de fleste af os ikke forestille os at leve uden en bil. Hvis du forestiller dig en fremtid, hvor førerløse biler bliver helt almindelige, så kan du begynde at se, hvor Google er på vej hen. Biler, som kan kommunikere med hinanden, vil også hver især kunne finde den mest oplagte rute til den enkelte rejse. De vil altid være opmærksomme på andre køretøjer og på den måde reducere risici for ulykker.

Hvorfor overhovedet eje en bil i fremtiden? Det er muligt, at du i stedet bare klikker på din smartphone, og en Google-bil i løbet af et par minutter kommer og kører dig på arbejde, til supermarkedet, eller hvor du nu skal hen. Jo mere Google-biler bliver udbredt, desto billigere vil det blive at bruge dem hver dag til hver eneste rejse i stedet for at eje sin egen bil, hvor du skal tage dig af brændstof, forsikring, nedskrivning og alle de andre udgifter, der hører med til at eje sit eget køretøj.

Project Jacquard

Project Jacquard sigter efter at lave hverdagsobjekter om til interaktive overflader på en usynlig måde.

Nogle projekter er bare så langt ude, at de umuligt kan være rigtige, men det er det her altså. Ideen er, at ledende tråde skal sys ind i tøj og lignende, således at der skabes en overflade, som kan bruges til at sætte ting i gang blot ved berøring. Når der tilføres mere til systemet, skabes et net af sensorer, som gør potentialet for den type teknologi fuldstændig uoverskueligt.

Forestil dig, at du kan reagere på notifikationer ved at berøre din krave eller slå ubemærket på dit bukseben. Alt dette vil være muligt med Project Jacquard. Måske vil du en dag kunne betale for ting i butikker eller scanne din billet i biografen ved blot at gå forbi kassen. Glem mobiltelefonen; du skal blot have det rigtige tøj på!

TAGS
Android
erhverv
fremtid
Google
innovation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S